НОВИНИ

Седем души са обвинени за трафик на мигранти в Пловдив

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Галена Паскова
14:28, 17.06.2024 (обновена)
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Канал за трафик на нелегални мигранти през страната е разбит от полицията, прокуратурата и ГДБОП, със съдействието на Европол. Задържани са 7 души, сред които двама сръбски граждани.

Групата е действала поне от година, като е превозвала мигранти от границата с Турция до тази със Сърбия. Шестима от задържаните за трафик са мъже и не са осъждани. Под домашен арест и с проследяваща гривна остава българка от афганистански произход, която е с малко дете. Тя вече е осъждана за същото престъпление и е в изпитателен срок.

"Едно от тези 7 лица беше задържано на територията на град Пловдив именно в момент на превоз на 11 броя афганистански граждани, за които сме установили по досъдебното производство, че са заплатили сумата от по 3000 евро всяко, за да бъде извършен транспорта", Петър Петров – районен прокурор на Пловдив.

"Наказанието, което предвижда закона за така повдигнатите обвинения, е от 2 до 10 г както и глоба от 5 000 до 20 000 лв.", каза Димитър Костов- прокурор в РП- Пловдив.

В брифинга участваха Петър Петров- районен прокурор, Димитър Костов- прокурор в РП-Пловдив, комисар Мариян Митков- началник отдел 11 при ГДБОП и Иван Куков- отдел 11 при ГДБОП.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десет мигранти загинаха при корабокрушение в Средиземно море
Десет мигранти загинаха при корабокрушение в Средиземно море
Лидерът на "Величие" заяви, че няма да разговаря с преговорния екип на ГЕРБ
Лидерът на "Величие" заяви, че няма да разговаря с преговорния екип на ГЕРБ