НОВИНИ

Седем души са загинали след руска атака в Харков

Украйна също продължава да обстрелва руския Белгород

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:25, 06.04.2024
Чете се за: 02:07 мин.
По света
Слушай новината

Украйна продължава да атакува руска петролна инфраструктура. Последната поразена цел е нефтопровод в Ростовска област. По оценки на Киев, поразените съоръжения са намалили производството и преработката на петрол с 12%. От другата страна - Русия обстрелва втория по големина украински град Харков. Загинаха седем души.

Късно снощи и днес следобед две руски атаки поразиха Харков.

"Днес правим всичко, за да заковем повредените прозорци. По наши скромни изчисления в 9 жилищни блока има 3600 счупени прозорци", каза Ихор Терехов, кмет на Харков.

Според представител на украинското президентство, Харков е най-вероятната мишена на нова руска офанзива през май или юни. Изключително важно е да се укрепи противовъздушната отбрана на Харковска област и нашите партньори могат да ни помогнат за това", смята президентът Зеленски.

Сирената за въздушна тревога прозвуча в Киев в ранните съботни часови, но за жертви и пострадали не се съобщава. Одеса беше атакувана с балистични ракети откъм Черно море. Властите предупредиха жителите на украинския черноморски град да се скрият в бомбоубежищата.

Руският Белгород е бил отново обстрелван тази сутрин от украинските сили.

"Слава богу, няма жертви и ранени. Седем жилищни сгради са пострадали, една къща се е запалила в село Луговое. Има разрушени коли, ще направим оценка и ще помогнем за възстановяването", каза Вячеслав Гладков - губернатор на Белгородска област.

Украинските сили продължават да контролират град Часов Яр в Източна Украйна въпреки опитите на руските войски да пробият отбраната им, заяви главнокомандващият генерал Олександър Сирски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кевин Пенев спечели бронзов медал на земя на Световната купа по спортна гимнастика в Осиек
Кевин Пенев спечели бронзов медал на земя на Световната купа по спортна гимнастика в Осиек
Петко Христов отбеляза третия си гол за Специя през сезона
Петко Христов отбеляза третия си гол за Специя през сезона