НОВИНИ

Седмицата започва с обещание за облаци и дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 13.05.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно и с валежи започва и новата седмица. Днес ще се задържи предимно облачно. Преди обяд в Източна България все още ще има валежи от дъжд. След обяд превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София - около 16°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и дъждовно, след обяд валежите ще отслабват и спират. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 14 - 15°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и ще превалява дъжд, над около 1800 метра - сняг. По-значителни ще са валежите в Странджа и Сакар.

Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 2°.

През следващите дни ще има значителна облачност, след обяд над Западна България - купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи, във вторник и сряда в югозападните райони - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Във вторник минималните температури ще са между 5° и 10°, а през следващите дни ще се повишат с 2 - 3 градуса, максималните ще са между 15° и 20°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма опасност за живота на простреляното дете в Арбанаси
Няма опасност за живота на простреляното дете в Арбанаси
"Плажът" на Леонардо ди Каприо страда от недостиг на вода заради екстремна жега
"Плажът" на Леонардо ди Каприо страда от недостиг на вода заради екстремна жега