Сейшелите отварят границите си за туристи с ваксина срещу COVID-19

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:08, 26.01.2021
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината (бета)

Република Сейшели е първата държава в света, която официално обяви, че отваря границите си за ваксинирани туристи. Властите на островната страна поканиха чуждите туристи, които са си поставили ваксина, да посетят курортите от средата на март.

На красивите пейзажи на Сейшелските острови ваксинираните туристи могат да се наслаждават безпроблемно, поне що се отнася до ограниченията за COVID-19. За чужденците с поставена ваксина срещу коронавируса отпада изискването да представят отрицателен PCR тест при влизането в страната. Няма да бъдат поставяни и под 10-дневна карантина, като всички останали пристигащи на Сейшелите.

"Правителството няма друг избор, освен да отвори границите. Ние сме зависими от туризма. Това е основната ни индустрия. Ние трябва да отворим границите, но трябва да го направим така, че да можем да контролираме разпространението на вируса", коментира управител на хотел.

От началото на пандемията Република Сейшели беше с малък брой заразени. До Коледа, когато беше регистриран рязък скок на новите случаи. Наложи се да бъдат взети нови мерки и да бъде ускорена имунизацията.

Плановете на правителството са до средата на март да бъдат ваксинирани 75% от възрастното население. На Сейшелите използват китайската ваксина и разчитат предимно на "ваксинната дипломация". Островната държава вече е получила ваксини от Арабските емирства и Индия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
До два дни отстраняват аварията на тръбопровода във Варненското езеро
До два дни отстраняват аварията на тръбопровода във Варненското езеро
120 метра тръби вече са положени в незаконния водопровод в Хасково
120 метра тръби вече са положени в незаконния водопровод в Хасково