НОВИНИ

Селекционерът на волейболистките: Надявам се в София да направим още една крачка напред

селекционерът волейболистките надявам софия направим една крачка напред
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:56, 27.06.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели изрази оптимизъм преди мачовете от турнира в Лигата на нациите в София тази седмица.

"За нас е удоволствие да сме в София, за да играем пред нашата публика. Гледах мъжкия турнира и се убедих, че българските фенове обичат отбора си и застават зад него", обяви треньорът.

България ще се изправи срещу Бразилия, Италия, Доминиканската република и Полша в зала "Арена Армеец", като ще гони победи над Доминикана и Полша, за да запази мястото си в турнира.

"На последния турнир показахме добро ниво, надявам се, че на този турнир ще покажем още по-високо ниво и ще направим още една крачка напред. Имаме два много тежки мача срещу Бразилия и Италия, където ще се опитаме да откраднем нещо - гейм или точка. Другите два мача са срещу отбори с нашия ранкинг, така че ще се борим с тях за победи", сподели Мичели.

"Нивото на Доминикана и Полша е подобно, но те играят напълно различен. Доминикана са атлетични има сила в атака, с която трябва да се справим, да ги отдалечим от мрежата с нашия сервис, всичко зависи от нашата транзиция. С Полша е различно, те играят много бърз волейбол, но понякога имат проблеми при посрещането, така че организацията на блока ни ще бъде различна.. Те имат различен стил, но са приблизително на едно ниво с нас", допълни той.

От 28 юни до 3 юли София приема турнира от третата седмица на Волейболната лига на нациите при жените. Женският национален отбор на България ще изиграе първия си мач от домакинския турнир от Волейболната лига на нациите в "Арена Армеец" на 28 юни (вторник) срещу Доминиканска република.

На 1 юли (петък) "лъвиците" се изправят срещу Бразилия - финалистки от последните две издания на Волейболната лига на нациите, сребърни медалисти от олимпийските игри в Токио и №2 в света при жените в момента. На 2 юли (събота) родните националки посрещат актуалните европейски шампионки от Италия. На 3 юли (неделя) България се изправя срещу Полша. Всички български мачове са от 20 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Продължаваме промяната" не дойдоха за консултациите при президента
"Продължаваме промяната" не дойдоха за консултациите при президента
НАСА с първо комерсиално изстрелване от съоръжение извън Съединените щати
НАСА с първо комерсиално изстрелване от съоръжение извън Съединените щати