НОВИНИ

Селта Виго и Реал Сосиедад продължиха към четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:53, 17.01.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
селта виго реал сосиедад продължиха четвъртфиналите турнира купата краля
Слушай новината

Селта Виго и Реал Сосиедад станаха поредните два тима, които се класираха за четвъртфиналите в тазгодишното издание на турнира за Купата на Краля, след като елиминираха съответно съставите на Валенсия и финалиста от последното издание на надпреварата Осасуна.

На стадион "Местая" във Валенсия отборът на Селта имаше мечтания старт на двубоя и в 18-ата минута гостите от Галисия вече имаха преднина от два гола благодарение на Лука де ла Торе и Анастасиос Дувикас, който беше точен от дузпа.

Малко преди да измине първия половин час игра домакините намалиха пасива чрез Пепелу, който на свой ред беше точен от бялата точка, реализирайки петото си попадение от началото на кампанията във всички турнири.

Разликата от само един гол се задържа до 80-ата минута на срещата, когато Дувикас реализира своя втори гол в мача, за да подпечата крайния успех на небесносините, които са водени от Рафаел Бенитес, който по ирония на съдбата е последният наставник, извел Валенсия до титлата в испанското първенство през сезон 2003/04.

В друг осминафинален дуел от турнира за Купата на Краля Реал Сосиедад срази с 2:0 като гост Осасуна, който миналия април игра финал в надпреварата.

На стадион "Ел Садар" в Памлона първият почти един час премина без голове, за да се стигне до 57-ата минута, когато Алехандро Катена извърши нарушение в наказателното поле срещу Арсен Захарян и не само, че гостите получиха право да изпълнят дузпа, а бранителят беше изгонен с директен червен картон.

При последвалия изстрел от бялата точка Микел Оярсабал не сбърка и даде аванс на тима от Сан Себастиан.

В добавеното време на двубоя Реал Сосиедад получи още един 11-метров наказателен удар, който този път беше пропуснат от Брайс Мендес, но при добавката Микел Мерино не сбърка, оформяйки крайното 2:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто за опасност от поледици в Северозападна България
Код жълто за опасност от поледици в Северозападна България
Локомотив Новосибирск с Пламен Константинов и Мартин Атанасов записа 16-а победа в Русия
Локомотив Новосибирск с Пламен Константинов и Мартин Атанасов записа 16-а победа в Русия