НОВИНИ

Семейство Глейзър е готово да продаде Манчестър Юнайтед

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:37, 23.11.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
семейство глейзър готово продаде манчестър юнайтед
Слушай новината

Собствениците на Манчестър Юнайтед фамилия Глейзър обявиха, че са "отворени" за промени в клуба, включително и продажба на "червените дяволи".

В момента Юнайтед се ръководи от американските бизнесмени Джоел и Аврам Глейзър, които през последните години обаче са обект на сериозни критики от страна на феновете, които искат тяхното напускане.

Преди няколко дни остро срещу тяхното управление се изказа и вече бившият футболист на "червените дяволи" Кристиано Роналдо, чиято раздяла с тима от "Олд Трафорд" бе официално обявен вчера.

Няколко часа след раздялата с португалеца собствениците на Манчестър Юнайтед излязоха с официална позиция, в която заявиха, че "ще проучат стратегически алтернативи за клуба" в името на "най-доброто за феновете".

"Манчестър Юнайтед един от най-успешните клубове в световната история на спорта, обявява, че Бордът на директорите инициира процес, в който ще проучи стратегически алтернативи за клуба. Това има за цел да подобри бъдещия растеж на клуба, като крайната цел е той да може да достигне такова състояние, че да може да се възползва от възможностите на футболния терен и на пазара.

Като част от този процес Бордът ще обсъди всички стратегически алтернативи, в това число нови инвестиции в клуба, продажба или други сделки. Това ще включва оценка на редица инициативи за подсилването на клуба, включително реконструкция на стадиона или инфраструктурата.

Ще проучим всички варианти, за да сме сигурни, че правим най-доброто за нашите фенове и че Манчестър Юн ще се възползва по най-добрия начин от възможностите за развитие, които са налице в момента или за в бъдеще", се казва в изявлението на Джоел и Аврам Глейзър.

Фамилия Глейзър ръководи Манчестър Юнайтед вече 17 години, след като закупи клуба през 2005 година за сумата от 790 милиона паунда (1,3 млрд. долара).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илън Мъск ще посети Белоградчик през април?
Илън Мъск ще посети Белоградчик през април?
Поредна гонка по АМ "Тракия" - задържани са 10 нелегални мигранти и двама поляци
Поредна гонка по АМ "Тракия" - задържани са 10 нелегални мигранти и двама поляци