НОВИНИ

Сергей Лавров пред Би Би Си: Русия не е чиста и невинна, не се срамуваме от това

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:19, 17.06.2022
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Данните за руски военни престъпления в Украйна се основават на фалшификати. Това увери руският външен министър в интервю за Би Би Си. Сергей Лавров не се интересува как гледа Западът на смъртната присъда за пленени чужденци от украинската армия, защото според него донецките сепаратисти имат независим съд.

Пред Стив Розенберг прозвучаха познатите тези на Кремъл за войната в Украйна. Руският първи дипломат Сергей Лавров заяви, че страната му не се срамува, макар и репутацията ѝ да не е безупречна след нахлуването в Украйна. Според Лавров единствената цел на Москва продължава да бъде т.нар. "денацифициране на Украйна".

"Не сме нахлували в Украйна, обявихме началото на специална военна операция, защото нямаше друг начин да обясним на Запада, че влизането на Украйна в НАТО, е престъпно деяние. Русия не е чиста и невинна. Русия е такава, каквато е и ние не се срамуваме да се покажем такива, каквито сме", каза Лавров.

На въпрос на британския журналист дали това се е случило и в село Яхидне, където 360 жители, сред които над 70 деца, са били държавни в мазе близо месец без храна и вода, Лавров отвърна, че Западът продължава да разпространява фалшиви новини.

Руският дипломат отправи и закана към британската външна министърка, която неколкократно заявяваше, че Русия трябва да бъде победена и "поставена на колене". В отговор Лавров заяви - "хайде, направете го".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима варненци са задържани за отвличане и побой над млад мъж
Трима варненци са задържани за отвличане и побой над млад мъж
Мицкоски: Ако българските искания са част от преговорната рамка за ЕС, по-добре да не влизаме
Мицкоски: Ако българските искания са част от преговорната рамка за ЕС, по-добре да не влизаме