НОВИНИ

Серхио Перес е пилот на Ред Бул

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:40, 18.12.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Други спортове
серхио перес пилот ред бул

Мексиканецът направи зашеметяващ сезон във Формула 1, в чиито край записа и първата победа в кариерата си и това наклони везните в негова полза за сметка на Алекс Албън.

Перес остана без отбор за 2021 година, след като отборът на Астън Мартин привлече четирикратния световен шампион Себастиан Фетел за съотборник на канадеца Ланс Строл. Въпреки това, Чеко даде всичко от себе си до края на сезон, знаейки че това ще бъдат последните му състезания за екипа, който до сега носеше името "Рейсинг Пойнт".

В екипа на "биковете" Перес ще замени неубедителния Алекс Албън, който през целия сезон отстъпваше категорично на Макс Верстапен, като нерядко го виждахме да се бори в средата на колоната. Въпреки че на два пъти се качи на подиума, в край на сметка тайландецът остава без място за 2021 година.

Така през следващия сезон, екипът на Ред Бул ще разчита на една много бърза пилотска двойка в лицето на Верстапен-Перес. Несъмнено ще бъде интересно дали младият нидерландец ще се справи в директен спор с новия си съотборник, който неведнъж е показвал, че манталитетът му не е на втори пилот.

Серхио Перес започна кариерата си във Формула 1 през 2011-та година като пилот на Заубер и след два много силни сезона премина в Макларън за 2013-та. В Уокинг обаче нещата не се развиха добре за Чеко и след само една година той напусна в посока Форс Индия, който по-късно бе преименуван на Рейсинг Пойнт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се ЕС да одобри ваксината "Модерна" на 6 януари
Очаква се ЕС да одобри ваксината "Модерна" на 6 януари
САЩ подкрепят България за експулсирането на руския дипломат
САЩ подкрепят България за експулсирането на руския дипломат