НОВИНИ

Сериозен ремонт в кабинета прогнозира Георги Харизанов

bnt avatar logo
от БНТ
19:07, 22.07.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Сериозен ремонт в кабинета, който не е изключено да стигне до най-високото ниво, прогнозира Георги Харизанов от Института за дясна политика. Това е процес, който започва тепърва и който ще доведе до по-високо качество на управлението, коментира Харизанов.


Според него в момента политически ход, който да успокои хората, реално не съществува. “Исканията на протестиращите са твърде разнообразни. Говори се за нова Конституция, за смяна на политическата система изобщо... Като че ли станаха твърде разнообразни исканията и се разводниха. В този смисъл един политически ход, който да успокои хората отвън, звучи доста клиширано. Всички политици, вкл. и тези, които желаят да бъдат харесани, имат твърде много работа пред себе си“, посочи Харизанов.

С изключение на искането за оставка не се сещам нещо друго, което да не ми импонира – правова държава, прозрачно управление, по-принципно работеща и неполитизирана система за правосъдие. Това са искания на всеки един.

Въпросът е дали оставката ще доведе до това, ще го отложи във времето или ще доведе до допълнителни кризи и срив в икономиката. Аз поддържам тезата, че тези искания не се удовлетворяват чрез оставка към момента. Проблемът е, че ще има неработещ парламент. Всичко, което се договори в Брюксел, трябва да бъде ратифицирано от националните парламенти, каза Георги Харизанов.

Г-н Борисов е напълно свободен и независим в решението си да поиска нечии оставки, подчерта Харизанов. Той не разбира какво свързва г-н Горанов с г-н Пеевски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиера на "1984" по Оруел в Нов театър НДК
Премиера на "1984" по Оруел в Нов театър НДК
Протестиращи хвърляха каскети пред Съдебната палата
Протестиращи хвърляха каскети пред Съдебната палата