НОВИНИ

Севда Асенова: Това е най-прекрасната ми година

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:40, 24.10.2022
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
севда асенова прекрасната година
Слушай новината

Европейската шампионка по бокс Севда Асенова даде интервю за сайта на БФ Бокс броени дни след спечелването на златния медал от шампионата на Стария континент в Будва, Черна гора.

Това бе и втория много значим медал за нея през годината, след като на Световното първенство в Истанбул спечели бронз, а след завръщането си у нас сподели, че се чувства удовлетворена от работата.

"Много добре се чувствам, удовлетворена от работата, която свърших на Европейското първенство. Отидох и показах на какво съм способна. Това е най-прекрасната и успешна година за мен Много съм щастлива, защото досега не съм имала толкова значими резултати, както на Световно, така и на Европейско", заяви Асенова.

Вече двукратната европейска шампиона разкри и кой е бил ключът към нейния успех.

"Труд, тренировки, желание. Това са трите компонента, които доведоха до тези успехи. Както и на Борислав Георгиев. С него си паснахме много добре. Не само като треньор, но и като приятел. Много е лесно да станеш треньор, но трудното е да се държиш с един спортист и като приятел. На него му се отдава много, което е безценно за добрата работа", сподели тя.

Севда Асенова се върна и към турнира в Будва, за да разкаже малко повече и за пътя си към титлата.

"По принцип тези момичета, с които играх, ги познавам. Наясно бях какво да очаквам. Бях по-отпусната на това Европейско и бях на 100 процента сигурна, че ще стигна до финала. Сутринта преди мача за титлата, бях пределно уверена, че ще спечеля, ще взема златен медал за България и ще слушам нашия химн. Гордея се, че съм българка и най-важното бе, че слушахме нашия роден химн", заяви Асенова.

37-годишната състезателка говори още и за атмосферата в националния отбор за жени и за взаимната подкрепа, която си оказват родните боксьорки.

"Абсолютно вярно е. Колежките ми, всички се представиха много добре. Радвам се за техните успехи. Бяхме като едно семейство, сплотени и се подкрепяхме една друга. Това е много важно, защото дава допълнително мотивация", сподели тя.

Асенова разкри още и дали изживява втора младост в своята кариера и дали вече гледа към Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

"Може да се каже, че да. Имам желание да тренирам, да играя. Докато мога ще го правя и докато печеля. Не мога още нищо да кажа за Париж. Доста време има дотогава. Дайте да го караме стъпка по стъпка. Не обичам да се изхвърлям и да говоря за далечно бъдеще, това не е в стила ми", сподели Севда.

Накрая българската боксьорка начерта целите си до края на настоящата година.

"Една седмица почивка, след това в края на ноември, началото на декември, имаме Купа "България". На 48 килограма е Севда Асенова. Който иска, да заповяда и да се пробва", завърши Севда Асенова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Птица в двигателя е довела до падането на руския военен самолет в Ейск
Птица в двигателя е довела до падането на руския военен самолет в Ейск
Заловиха 23-годишен с голямо количество наркотици
Заловиха 23-годишен с голямо количество наркотици