НОВИНИ

Севиля удари Атлетико в края и отново се доближи на пет точки от върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:23, 19.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
севиля удари атлетико края отново доближи пет точки върха
Слушай новината

Гол на Лукас Окампос две минути преди края на редовното време помогна на отбора на Севиля спечели с 2:1 домакинството си на Атлетико (Мадрид) в дербито на 18-ия кръг на испанската Ла Лига.

С този успеха андалусийци вече са с 37 пункта и отново скъсиха разликата с лидера Реал (Мадрид) на пет пункта, преди мача на "белите" тази вечер срещу Кадис. "Дюшекчиите" от своя страна пък загубиха втора поредна среща с пряк съперник от топ 4 и са на 5-та позиция с 29 точки.

На стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля Иван Ракитич даде аванс на домакините още в 7-та минута след страхотно изпълнение от дистанция, което не остави шансове на Ян Облак.

Гостите от Мадрид отговориха в 33-та минута чрез Фелипе Аугусто, който изравни резултата с глава след подаване от ъглов удар на Тома Лемар.

През второто полувреме и двата отбора опитаха да стигнат до победата, но за радост на домакинските привърженици Севиля беше тимът, който стигна до гол малко преди края на редовното време.

В 88-та минута изстрел с глава на Томас Дилейни се отби от напречната греда, а след последвалото разбъркване топката стигна до Лукас Окампос, който без никакво забавяне я прати във вратата на гостите, за да донесе успеха на Севиля.

В самия край пък Жоао Феликс опита да изненада вратаря на домакините Боно с удар от дистанция, но за нещастие на португалеца той видя как топката кацна върху гредата и така домакините запазиха трите точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия отново се затваря - пазаруване в последната минута
Нидерландия отново се затваря - пазаруване в последната минута
Наблюдавахме последното и най-дълго пълнолуние за годината
Наблюдавахме последното и най-дълго пълнолуние за годината