НОВИНИ

Сезен Белберова ще се бори за европейския бронз

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:08, 21.05.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Борба
сезен белберова бори европейския бронз
Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов
Слушай новината

Националката на България в борбата Сезен Белберова ще се бори днес за бронзовия медал на европейското първенство за младежи и девойки до 23 г. в Скопие, Северна Македония.

В категория до 57 кг. съперничка на Белберова, която е бронзова медалистка от европейското през 2019 г. за същата възраст, ще бъде победителката от сблъсъка между рускинята Виктория Ваулина и туркинята Еда Текин.

До момента националката постигна две победи на първенството, като на старта срази румънката Деница Фодор с 4:0, а след това и Аурора Русо (Италия) – 4:1. Но на полуфинала бе туширан от украинката Алина Акоба.

Другата наша представителка Александрина Кашинова остана пета на европейското до 23 г. в Скопие, Македония. В малкия финал при 55-килограмовите българката отстъпи на Доминика Кулвицка (Полша) с 2:3.

Рая Кьосева (62 кг.) загуби на старта от Анхелина Лисяк (Полша) – 0:12 и отпадна.

До момента България има едно спечелено отличие от европейското първенство по борба за младежи и девойки до 23 г. в Северна Македония. Донесе го Рухан Расим, който в категория до 61 кг. на свободния стил борб спечели бронзов медал.За отличието в категория до 61 кг националът се пребори с германеца Нико Мегерле – 9:5.

Днес на тепиха в Скопие започват борците ни в класическия стил Денис Демирев (55 кг.), Илия Мустаков (63 кг.) и Светослав Николов (87 кг.).В събота битките си за европейските медали ще стартират останалите ни класици - Иво Илиев (67 кг.) и Мариян Маринов (97 кг.).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов е десетият български тенисист с участие в Големия шлем
Димитър Кузманов е десетият български тенисист с участие в Големия шлем
Нинова: Голяма лява коалиция за изборите ще има
Нинова: Голяма лява коалиция за изборите ще има