НОВИНИ

Шахтьор шокира Реал насред "Бернабеу"

реал мадрид преклони глава раздираният проблеми шахтьор ликува мадрид
bnt avatar logo
от БНТ
10:39, 22.10.2020
Чете се за: 01:27 мин.
Футбол

Магията на Шампионска лига се възвърна с пълна пара! Отборът на Шахтьор (Донецк) поднесе изненада още на старта на най-силния клубен европейски турнир, побеждавайки с 3:2 като гост "кралете на Европа" Реал Мадрид.

Сблъсъкът бе част от 1 кръг на група "B" и предложи изобилие от голове, което придаде допълнителна стойност на украинския подвиг.

Интересен момент преди срещата бе сериозния проблем, с който отборът на Шахтьор трябваше да се сблъска.

Цели 7 футболисти за "миньорите" от Украйна пропуснаха срещата.

Сред тях бяха ключови фигури като Тайсон, Алан Патрик, Жуниор Мораеш, както и вторият капитан Тарас Степаненко.

Украинците излязоха с 8 футболисти на възраст до 23 години, а това се оказа верния подход.

Противно на очакванията, двубоят стартира мечтано за отбора на Шахтьор. В 29-ата минута Тете загатна за подвига на украинците и даде аванс на своя отбор.

Само 4 минути по-късно отново Тете бе в основата на гола. 20-годишният бразилец намери път към вратата на "белите" и стреля, но Куртоа спаси. Топката обаче рикушира коварно. В опита си да лиши гостите от добавка, Рафаел Варан матира своя съотборник Тибо Куртоа и си отбеляза автогол.

В 42-ата минута акцията на Шахтьор придоби още по-мащабни размери. "Миньорите" направиха резултата класически след хубава двуходова комбинация между Тете и Соломон, която завърши с удар и нов гол.

С това попадение бе пренаписана и историята, която гласи, че Реал Мадрид за пръв път допуска 3 гола до почивката от 2005 насам.

През второто полувреме мощта на "лос бланкос" се надигна. В 54-ата минута Лука Модрич изстреля мощен удар от дистанция и се разписа по прекрасен начин, намалявайки изоставането на своя тим.

В 59-ата минута влезлият като резерва Винисиус направи резултата 2:3, след като се разписа точно за 14 секунди. Интригата официално бе възвърната, а до края напрежението се покачи.

В 80-ата минута гол на Марлос не бе зачетен заради засада на Тете. В добавеното време драмата можеше да бъде пълна, след като Федерико Валверде се разписа за 3:3. Намеса на ВАР обаче отмени попадението поради засада на Винисиус, който бе заел позиция пред вратаря.

С това бе потвърден и подвигът на Шахтьор, който отнесе трите точки в Украйна въпреки кадровите проблеми, с които разполагаше.

След края на мача, треньорът на Реал Мадрид пое вината за загубата и сподели, че носи голяма отговорност за неприятното поражение на старта. Зизу все пак увери, че е способен да оправи ситуацията в отбора, който се насочва към следващия си важен мач срещу Барселона в събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ханзи Флик: Бяхме хладнокръвни пред вратата на Атлетико
Ханзи Флик: Бяхме хладнокръвни пред вратата на Атлетико
ГЕРБ предлагат да се удължи с 6 месеца срокът на валидност на личните документи
ГЕРБ предлагат да се удължи с 6 месеца срокът на валидност на личните документи