НОВИНИ

Шампионът Карлос Алкарас е на осминафинал в Индиън Уелс, Синер продължава с перфектната си серия

Тази вечер Григор Димитров ще изиграе мача си от третия кръг срещу Адриан Манарино.

шампионът карлос алкарас осминафинал индиън уелс синер продължава перфектната серия
bnt avatar logo
от БНТ
10:34, 11.03.2024
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът от миналата година Карлос Алкарас се класира за осминафиналите на първия за сезона Мастърс 1000 турнир в Индиън Уелс, САЩ. Вторият поставен испанец записа успех в два сета над Феликс Оже-Алиасим, в отделните части 6:2, 6:3, като за втора поредна година отстранява канадеца в турнира.

За Алкарас това беше 8-ма последователна победа в турнира.

„Мисля, че той не успя да спечели достатъчно точки на свой сервис, а това е основното му оръжие. Успях да върна в корта почти всеки начален удар. Освен това в играта от основната линия имам предимство спрямо него. Бях агресивен и почти не допуснах грешки. Това беше почти перфектния мач за мен“, коментира след срещата Алкарас.

В спор за място на четвъртфиналите Алкарас ще срещне Фабиан Марожан, откогото изненадващо загуби на Мастърс 1000 в Рим миналия сезон.

За осминафиналите се класира и Стефанос Циципас, който записа чист успех в два сета – 6:3, 6:3, над представителя на домакините Франсис Тиафо. Следващият опонент на Циципас ще бъде Иржи Лехечка, който малко очаквано отстрани Анрей Рубльов – 6:4, 6:4.

Яник Синер продължава с впечатляващото си представяне от последните няколко месеца. Италианецът записа 17-ата си последователна победа в тура, след като се наложи с 6:3, 6:4 над Ян-Ленард Щруф и се класира за четвъртия кръг в Индиън Уелс.

„Опитах се да играя със самочувствие и да сервирам добре, когато съм поставен под напрежение. Точно това и направих“, коментира Синер след срещата.

От началото на 2024 г. италианецът няма загуба (14-0). Той спечели титли от Australian Open и Ротердам, като при ново силно представяне тази седмица може да се изкачи до №2 в ранглистата. В спор за място на четвъртфиналите Синер ще срещне един от представителите на домакините Бен Шелтън.

Синер се поздрави с успеха след 74 минути игра, като отрази всички 3 точки за пробив, които се откриха пред Щруф. В същото време 22-годишният италианец успя по веднъж на сет да се справи с началния удар на германеца.

По-рано през деня с победа се поздрави и №10 в схемата Алекс Де Минор, който се наложи със 7:5, 6:0 над Александър Бублик. Австралиецът затвърди отличната форма, в която се намира в последните седмици, след като достигна до финала в Ротердам (загуби от Синер) и триумфира в Акапулко.

В спор за място на четвъртфиналите Де Минор ще срещне Александър Зверев, който също записа успех в два сета – 7:6 (7), 6:3 над №27 в схемата Талон Грийкспоор.

Зверев, който се класира за IV кръг в Индиън Уелс за четвърти път в кариерата си, отрази два сетбола в тайбрека на първата част.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел: Разговорите с ПП-ДБ са конструктивни, имаме нужда от още малко време
Мария Габриел: Разговорите с ПП-ДБ са конструктивни, имаме нужда от още малко време
Дискусионен форум „Жените и спортът - предизвикателства и постижения преди Олимпийските игри в Париж 2024“ в НСА
Дискусионен форум „Жените и спортът - предизвикателства и постижения преди Олимпийските игри в Париж 2024“ в НСА