НОВИНИ

Шампионът на Формула 1 Хамилтън стартира бързо в Бахрейн

bnt avatar logo
от Димитър Русев
15:08, 27.11.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Други спортове
шампионът формула хамилтън стартира бахрейн

Люис Хамилтън беше с четири десети от секундата пред Валтери Ботас, когато Мерцедес се откъсна напред от съперниците си. Серхио Перес завърши трети, изпреварвайки Карлос Сайнс, Макс Ферстаппен и Алекс Албон са шести и седми в надпреварата.

Люис Хамилтън не показа никакви признаци на забавяне като седемкратен световен шампион във Формула 1, когато постави бърз темп в първата си практика за Гран При на Бахрейн.

Това беше доминиращият начин да започне уикенда и да завърши сезона с тройно заглавие, тъй като Хамилтън се озова в собствения си клас. Както и Мерседес.

Серхио Перез беше най-близкият конкурент за "Сребърни стрели", на трето място. Друг е Карлос Сайнц от Макларън - който е преминал кръг в рамките на секунди след времето на Хамилтън.

Макс Верстапен прави пирует в последния ъгъл на Бахрейн GP по време на FP1.
Той, толкова често единственият съперник на Мерс през 2020 г., е само шести и се върти по време на сесия, която се проведе в дневни условия, преди зоната на квалификация и състезанието. Макс беше малко зад Пиер Гасли в Алфа Таури и малко пред съотборника си Алекс Албон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж за кражбата на каса с пари от офис
Задържаха мъж за кражбата на каса с пари от офис
Борисов проведе разширено съвещание с министрите Аврамова, Танева и Димитров
Борисов проведе разширено съвещание с министрите Аврамова, Танева и Димитров