НОВИНИ

Шампионът по плажен футбол с нов голям скок в ранглистата

МФК Спартак Варна
Снимка: МФК Спартак Варна
bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 12.01.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът на страната по плажен футбол МФК Спартак Варна регистрира изключително постижение. В публикуваната най-нова световна клубна ранглиста (31 декември 2021 година) тимът се изкачи до рекордното 21-о място от над 160 отбора в света и до 16-о място в Европа, подобрявайки с няколко позиции предишното си най-добро класиране в края на 2018 година.

Класацията се извършва на база постижения и резултати за последните пет спортно-състезателни сезона.

Варненци изпратиха най-успешната си година. През 2021 г. те се класираха на осмо място в Шампионската лига по плажен футбол, след като станаха първият роден тим спечелил групова фаза в турнира и в последствие достигнаха до 1/4-финалите в надпреварата с най-силните клубове от континента.

На родна земя възпитаниците на Симеон Христов за шеста поредна година бяха безапелационни и вдигнаха титлата на страната, след като през целия сезон не допуснаха поражение.

С натрупания точков актив в ранглистата МФК Спартак си гарантира място в основния кръг на Шампионската лига през настоящия сезон и ще прескочи до втората по сила урна от отбори. Тимът получи и покана за участие в световния клубен шампионат, тъй като е сред шестнайсетте най-добри отбора на континента.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германец спря Кузманов за Откритото първенство на Австралия
Германец спря Кузманов за Откритото първенство на Австралия
Станимира Петрова сваля категорията за „Странджа"
Станимира Петрова сваля категорията за „Странджа"