НОВИНИ

Шампионите на България по плажен футбол стартираха подготовка

шампионите българия плажен футбол стартираха подготовка
Снимка: МФК Спартак Варна
bnt avatar logo
от БНТ
11:29, 04.01.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

МФК Спартак Варна започна подготовка за сезона по плажен футбол. Тимът се събра за първо занимание през новата година на плажа в морската столица, където ще протече и по-голямата част от заниманията за активния сезон, който стартира в началото на април.

Когато атмосферните условия не позволяват занимания навън, тимът ще търси опции с тренировки във фитнеса или закритата зала за плажен волейбол в града.

Варненци изпратиха една от най-силните си години, след като през 2021 сътвориха фурор с представянето си в Шампионската лига достигайки до 1/4-финалите в най-силната надпревара на континента, след като първо спечелиха групата си, а след това елиминираха няколко отбора по пътя до първата осмица в турнира.

На родна сцена Спартак спечели шестата си поредна титла, която е и десета във витрината на клуба, като за четвърта година направи това без да допусне поражение през целия сезон. Спечелен бе и много силният международен турнир, който се организира във Варна вече по традиция, а в края на годината Спартак бе отличен и за Отбор на годината на Варна, което затвърди страхотната година, която изпрати клубът.

През 2022 година варненци със сигурност ще са сред отборите с гарантирано място в основния етап от Шампионската лига по плажен футбол, като заради натрупания клубен коефициент тимът ще получи и покана за световния клубен шампионат. Отделно, Спартак вече има множество покани за различни турнири в Европа, които ще се обсъждат, когато бъде изготвен окончателно бюджетът за новия сезон.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близнаци се родиха в различни години в САЩ
Близнаци се родиха в различни години в САЩ
Кипър въвежда задължителен PCR тест преди влизане в страната
Кипър въвежда задължителен PCR тест преди влизане в страната