НОВИНИ

Шампионска Лига отново е тук!

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:45, 16.02.2021
Чете се за: 01:18 мин.
Футбол
шампионска лига отново

Най-престижният европейски клубен турнир се завръща с пълна сила тази вечер, а още първите два двубоя приковават вниманието на всички любители на играта.

В, може би, най-голямото дерби от 1/8 финалите, довечера Барселона ще приеме състава на Пари Сен Жармен на своя "Камп Ноу".

Неизбежно да е не бъдат правени сравнения с последната среща между тези два тима, на същата фаза, през сезон 2016/17, когато "парижани" спечелиха с 4:0 като домакин в първия мач, но "каталунците" направиха запомнящ се обрат, побеждавайки с 6:1 на реванша, за да продължат към следващия етап.

Четири години по-късно ситуацията е коренно различна. Барса преминава през тежък период, в който испанския тим се опитва да изгради нов отбор, а постоянните слухове около Лионел Меси, няма как да не окажат влияние. Аржентинецът обаче засега остава в тима, като в последните няколко мача показва и, че навлиза в познатата ни форма.

От друга страна, отборът на ПСЖ също е в нещо като преходен период след смяната на Томас Тухел с Маурисио Почетино. Бившият наставник на Тотнъм беше взет с ясната нагласа да се атакува триумф именно в Шампионската Лига, където през миналия сезон френския клуб стигна до финал, където отстъпи на Байерн Мюнхен в Лисабон.

Другият двубой тази вечер е не по-малко любопитен, като един срещу друг застават полуфиналистът от миналата година РБ Лайпциг и шесткратния носител на трофея Ливърпул.

Първият мач между двата тима премина през доста перипети, тъй като мерките на германското правителство срещу COVID-19 не разрешиха на "биковете" да домакинстват в Лайпциг. Все пак двата тима ще се срещнат на "Арена Пушкаш" в Будапеща.

Шампионът на Англия е крайно неубедителен в последно време на домашната сцена, като серия от колебливи резултати дори породи слухове, че Юрген Клоп може да бъде уволнен.

Въпреки това, "червените" играха силно в Европа през есента и в никакъв случай не могат да бъдат подценявани, но това в пълна степен важи и за момчетата на Юлиан Нагелсман.

Ръководени от младия специалист, футболистите на РБ Лайпциг преодоляха много тежка група с отбори като Пари Сен Жармен и Манчестър Юнайтед.

Едно е сигурно, чакането свърши и отново е време да наблюдаваме сблъсъците от най-силния клубен турнир в света, а шоуто е гарантирано!!!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Участието на Алберт Попов на Световното първенство по Ски-алпийски дисциплини
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Участието на Алберт Попов на Световното първенство по Ски-алпийски дисциплини
Хероин за над 36 млн. лв. е задържан във Варна. Пратката идвала от Иран
Хероин за над 36 млн. лв. е задържан във Варна. Пратката идвала от Иран