НОВИНИ

Шампионска лига продължава с нови 8 двубоя

шампионска лига продължава двубоя
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:06, 20.10.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Третият кръг от груповата фаза на Шампионската лига завършва тази вечер с нови 8 двубоя от групите "Е", "F", "G" и "H".

В група "Е" Барселона приема Динамо (Киев) от 19.45 часа наше време и ще търси задължителна победа, за да запази шансове за класиране на осминафиналите. Каталунците стартираха с две загуби и все още не се отбелязали гол в турнира, но през уикенда играха силно срещу Валенсия и ще искат да натрупат допълнително самочувствие преди дербито с Реал (Мадрид) след няколко дни. В другата среща от групата Байерн (Мюнхен) гостува на Бенфика. Баварците спечелиха първите си два мача с голова разлика 8:0 и с евентуален нов успех до голяма степен ще си осигурят участие в директните елиминации.

В група "F" Манчестър Юнайтед е домакин на Аталанта. "Червените дяволи" са в слаба форма, но нямат право на грешка, защото вече загубиха от Йънг Бойс в първия кръг и рискуват сериозно да си усложнят задачата за класиране на осминафиналите. Единственият отбор в групата без победа до момента е Виляреал, въпреки че испанците впечатлиха с представянето си на "Олд Трафорд". Довечера "жълтата подводница" гостува на швейцарския шампион.

В група "G" всички отбори имат шансове да продължат напред. Засега лидер с 4 точки е РБ (Залцбург). Тази вечер австрийският тим приема Волфсбург от 19:45 часа и ще се опита да запише втора победа, след като на старта се справи с Лил. Французите пък ще трябва да спечелят срещу Севиля у дома, ако не искат да изостанат от конкурентите си.

В група "H" действащият носител на трофея Челси има да наваксва заради загубата от Ювентус преди паузата за националните отбори. "Сините" от Лондон ще посрещнат Малмьо и всякакъв резултат различен от домакинска победа, ще е сензация. В същото време "Старата госпожа" гостува на Зенит в опит да се утвърди на първото място.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравни шефове искат връщане на мерките срещу COVID-19 във Великобритания
Здравни шефове искат връщане на мерките срещу COVID-19 във Великобритания
Фейсбук може да смени името си
Фейсбук може да смени името си