НОВИНИ

Шампионската лига се завръща с дербито ПСЖ - Байерн Мюнхен

неприятности псж килиан мбапе пропуска първия мач байерн мюнхен шампионската лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:09, 14.02.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионската лига се завръща с дербито ПСЖ - Байерн. Голямата цел пред двата отбора обаче е да спечелят турнира. И докато баварците на два пъти са го правили през миналото десетилетие, то парижани преследват своя първи трофей, който е така желан от богатите собственици на клуба.

В последно време срещите между двата тима не са никак малко. През 2020 година те достигнаха до финал в турнира, като се изправиха един срещу друг в Лисабон. Падна само едно попадение, което бе дело на бившия играч на ПСЖ Кингсли Коман, който се разписа в 59 минута за 1:0 в полза на баварския колос. Сезон по-късно французите пък отстраниха своя опонент на четвъртфинал, след като двата тима размениха победа като гост при общ резултат 3:3.

ПСЖ е аут от Купата на Франция и с по-крехък аванс пред Марсилия и Монако в Лига 1. През уикенда шампионите загубиха с 1:3 визитата си на Монако без Мбапе, Меси и Верати в своя състав, които остават аут и за днешния сблъсък.

В първите три срещи от новата година Байерн завърши при резултат 1:1, с което битката за титлата в Бундеслигата се заплете. Към момента обаче отборът е в серия от три поредни победи, в които с лекота наниза единадесет гола и запази две сухи мрежи. Преди дни баварците победиха Бохум с 3:0 у дома, но Топ 6 остава събран в само седем точки. Нагелсман ще има трудности в изграждането на състава, като аут са титуляри като Лука Ернандес, Садио Мане, Томас Мюлер и капитанът Мануел Нойер.

В другия мач за деня Милан излиза като фаворит срещу Тотнъм, но не и за крайния сблъсък, а само за двубоя в Милано.

Милан се класира за осминафиналите в последния мач. „Росонерите“ събраха десет точки, като последните три дойдоха с категоричното 4:0 над РБ Залцбург в директен спор за място в елиминационната фаза. Иначе тимът записа две победи над Динамо Загреб, подели точките в Залцбург, а пред Челси отстъпи на два пъти.

Тотнъм попадна в една доста интересна група, в която всичко се реши в последния кръг. „Шпорите“ събраха актив от 11 точки, като бяха на по-малко от полувреме от това да продължат в Лига Европа. В последния мач Тотнъм гостуваше на Марсилия и изоставаше в резултата до 54 минута, но в крайна сметка успя да спечели с 2:1 и да завоюва първото място в групата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредно чудо в Турция: 198 часа след труса спасиха трима души от руините
Поредно чудо в Турция: 198 часа след труса спасиха трима души от руините
Българка в Газиантеп: Спасителните акции са на привършване
Българка в Газиантеп: Спасителните акции са на привършване