НОВИНИ

Шави започна с промените в Барселона

Шави Ернандес
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 09.11.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият наставник на Барселона Шави Ернандес започна да налага своите нови възгледи в клуба, разкрива испанския всекидневник "AS".

41-годишният специалист е уволнил двама от физиотерапевтите, назначени от предходният мениджър Роналд Куман. Хуанио Брау и Алберт Рока били уведомени, че испанецът вече не се нуждае от услугите им. Очаква се Жаом Мунил и Рикард Пруна да се завърнат при "каталунците", за да решат проблема с големия брой контузени футболисти. Рикард Пруна работи с клуба в продължение на 25 години, преди да напусне страната, за да практикува професията си в Дубай.

Твърди се, че с напредване на сезона футболистите са изразили оплаквания към треньорския щаб на Роналд Куман и обвиняват именно него и екипа му за нарастващия брой контузии. Към момента Сержиньо Дест, Жерард Пике, Сержи Роберто, Педри, Мартин Брайтуайт, Усман Дембеле, Нето, Серхио Агуеро, Ансу Фати, Ерик Гарсия и Нико Гонзалес са възпрепятствани да участват в срещи на тима си заради травми.

Това е само част от нововъведенията, които са част от плана на бившия футболист на клуба. Сред новите правила, които той е подготвил към своите играчи са намаляването на личните пътувания на Жерард Пике, по-дълги тренировки и по-малко персонални занимания. Шави обмисля да поднови медицинските услуги за играчите, да установи стил на игра, който да не подлежи на дебати от страна на футболистите и да контролира социалните мрежи на своите възпитаници.

Треньорът иска да заздрави сплотеността в отбора, като накара играчите да прекарват повече време заедно на тренировъчната база. Като възпитаник на бившия му треньор Хосеп Гуардиола, се очаква испанският гранд да заиграе със схема 4-3-3.

По време на паузата за мачовете на националните отбори специалистът ще има време да наложи идеите си и да подготви тима си за предстоящия мач с Еспаньол в събота (20 ноември) от 22.00 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 25 000 тона отпадъци от предпазни средства срещу COVID-19 плават в океаните
Над 25 000 тона отпадъци от предпазни средства срещу COVID-19 плават в океаните
42% от началните паралелки в област Сливен се връщат в клас, чакат тестове
42% от началните паралелки в област Сливен се връщат в клас, чакат тестове