НОВИНИ

Шефът на Агенцията за малки и средни предприятия: Политическото говорене за влизането ни в еврозоната разделя обществото

bnt avatar logo
от БНТ
10:09, 06.12.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Скептицизмът в част от обществото за присъединяването ни към еврозоната и притесненията на хората за техните спестявания могат да се преодолеят като се говори повече и повече по темата. Но това трябва да се прави от експертите, а говоренето сега е повече политическо и това разделя обществото, подчерта в студиото на "Денят започва" Бойко Таков - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.

Според него е важно обществото да бъде добре информирано и да разбере ползите от присъединяването към еврозоната.

"Нашето присъединяване към еврозоната е ангажимент, който ние вече сме поели. Затова въпросът не е дали, а кога ще се случи това. В нашето общество залитаме в крайности - или е много добро, или много лошо, което никога не е така. Приемането на еврото има и плюсове, има и своите минуси и евентуални рискове", посочи той.

Затова на 9 декември Агенцията, с партньорството на КРИБ и dir.bg, организира събитие - "България в еврозоната - предимства и възможности". На него представители на различни министерства, бивши финансови министри, представители на банките в Хърватия, Нидерландия и Словения ще дебатират за ползите и рисковете от българското присъединяване към еврозоната.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП изключи от партията единствения си районен кмет в София
БСП изключи от партията единствения си районен кмет в София
Бум на търсенето на имоти в село Беласица
Бум на търсенето на имоти в село Беласица