НОВИНИ

Шефът на WTA: Нямам търпение за турнира в Палермо

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
12:31, 23.07.2020
Чете се за: 01:21 мин.
Тенис
шефът wta нямам търпение турнира палермо

Президентът на Женската тенис асоциация (WTA) Стив Саймън няма търпение Турът да бъде подновен в Сицилия следващия месец и се надява надпреварата в Палермо да бъде отправна точка за тенис операциите по време на пандемията от коронавирус.

Клей корт съревнованието при жените, което стартира в столицата на Сицилия на 3 август, ще бъде първото в WTA и ATP след преустановяването на двата Тура в началото на март заради коронакризата.

„Бих казал, че определено има вълнение от това, че скоро ще се завърнем към това, което обичаме да правим. Очевидно се свърши много работа от турнирните промоутъри, както и от тимовете, за да се стигне до този етап. Така че влизаме с големи надежди в този рестарт. Надявам се да сме намерили решение, което ще позволи на тениса да оперира в тази обстановка“, каза президентът и изпълнителен директор на WTA за Ройтерс във видеразговор от САЩ.

Той добави, че Турът ще се опита да проведе колкото се може повече турнири до края на годината и втората седмица от месеца август ще види турнири в Прага и Щатите.

„Мисля, че нашите първи три надпревари – Палермо, Прага и Лексингтън – ще дадат отправна точка за нас. Тези три турнира ще се случат освен ако не получим забрана в последния момент от правителството или местните медицински лица“, каза още Саймън.

Той призна, че WTA е извадила късмет в това, че техният първи турнир е в Европа. „Става въпрос за разликата в календарите, които ни гарантираха възможността да стартираме в Европа, което смятам, че беше от полза за нас. Ако погледнете света, Европейският съюз е може би най-стабилната зона извън Китай. Това определено ни помогна. И стартирането на клей е добро от здравословна гледна точка – по-мека настилка, това би помогнало на тенисистите да се нагодят към по-твърдите условия впоследствие“.

Рестартът раздели мненията сред тенисистите, като нови 200 000 случая на заразени с коронавирус се съобщават всекидневно, а международните ограничения за пътувания остават.

„Стигнахме до някакъв баланс – трябва да даваме работни места и колкото се може повече възможности за хората, за да продължим нашия спорт. Очевидно, ако не смятаме, че балансът е правилен или смятаме, че условията са се променили и не е безопасно, или не харесваме това, което се случва поради наложените промени, няма да се колебаем да не провеждаме даден турнир“, завърши Саймън.

За турнира в Палермо участие е заявила и нашата първа ракета - Виктория Томова. Българката трябва да започне от квалификациите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържан е мъж за наркоразпространение в Разградско
Задържан е мъж за наркоразпространение в Разградско
Лудогорец финализира трансфера на Алекс Сантана
Лудогорец финализира трансфера на Алекс Сантана