НОВИНИ

Шестокласничка от Русе е сред финалистите на международния конкурс "Санремо джуниър"

bnt avatar logo
от БНТ
17:38, 31.05.2022
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

13-годишната русенка Стефания Горнячка се нареди сред финалистите на престижния международен конкурс "Санремо джуниър". Тя беше един от двамата представители на страната на тазгодишното издание на фестивала в Малта.

Стефания учи народно пеене. Но като всеки млад човек, поп музиката също я изкушава. Явявала се е на много конкурси и фестивали, а участието ѝ в "Санремо джуниър" е една от сбъднатите ѝ мечти. Сама избира песента, с която да се представи – "Easy on me" на Адел.

В началото на годината се бях разболяла от коронавирус и нямаше какво да правя и точно тази песен беше голям хит. Реших да я науча и когато отидох на урок... и решихме да я запишем и да я пуснем, разказва Стефания.

Подготвяме се с тази песен от януари. Най-сложното беше психическата бариера, че нещо не може и не става, което аз се опитвам да ѝ кажа... се справи много добре, казва Виктория Ангелова – вокален педагог по поп и джаз пеене.

Майката на Стефания е неотлъчно до нея и участва активно в осъществяването на мечтата й да пее на престижния конкурс в Малта.

Най-голямото предизвикателство беше да заснемем качествен видеоклип. Също така, ако евентуално бъде одобрена, да намерим средства и срещнахме подкрепа от много хора, казва Десислава Николова – майка на Стефания.

Вокалните педагози на младата изпълнителка не са изненадани от решението й да се представи на "Санремо джуниър".

Аз знам, че Стефи е амбициозна и има състезателен дух... да бъде победител. Носи това шампионско усещане вътре в себе си, казва Гоце Великов – вокален педагог по народно пеене.

Тя първо има много голям диапазон, много добре си владее гласа, разбира постановките. Много се старае и нещата се получават, казва Виктория Ангелова – вокален педагог по поп и джаз пеене.

Стефания помни в детайли участието си на престижния конкурс.

Талантливото момиче очаква с нетърпение лятото, защото тепърва ѝ предстоят още много участия. Тя не крие амбициите си да се докаже на голямата сцена и да продължи по стъпките на своите учители.

Освен в България, искам да се реализирам и в чужбина, и искам да стана певица, и когато порасна, искам да стана и педагог, казва Стефания.

Гледайте още теми от "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томова започна с победа на силен турнир по тенис в Хърватия
Томова започна с победа на силен турнир по тенис в Хърватия
Даниел Асенов: Бронзов медал от Европейско първенство по бокс не е малък успех
Даниел Асенов: Бронзов медал от Европейско първенство по бокс не е малък успех