НОВИНИ

СДВР: Алена Щерк три пъти подавала сигнали срещу бившия си приятел

bnt avatar logo
от БНТ
14:07, 31.05.2022 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Преподавателката по танци и IT специалист Алена Щерк, чието тяло беше открито в неделя, три пъти е подавала сигнали в полицията срещу бившия си приятел и основен заподозрян за убийството - Виктор Спига.

Сигналите са следните, съобщиха от СДВР:

На 02.02.2022 г. в Трето РУ е получен сигнал по телефона от 47-годишна жена - обяснила, че е притеснявана от бившия си приятел. Адресът е посетен от полицейски патрул. Мъжът е предупреден. Потърпевшата е поканена да подаде жалба в Районното управление, което не се е случило.

На 11.02.2022 г. на тел. 112 е получено съобщение от 47-годишна жена за скандал между нея и бившия ѝ приятел. Сигналът е насочен към Шесто РУ. При посещението на адреса от екип на Районното управление мъжът не е открит, не са установени данни за физическо насилие. Жената отново е поканена да подаден заявителски материал, но тя не се е явила в РУ.

На 11.04.2022 г. в Седмо РУ Алена Щерк заявява, че бившият ѝ приятел не е върнал в определения срок личния ѝ автомобил, който тя доброволно му е дала да ползва. По случая е образувана преписка и материалите са изпратени в прокуратурата.

Разследващите допускат, освен ревност, сред мотивите за убийството да са бизнес отношенията между Щерк и Спига.

"Възможно е известно преплитане на мотивите, възможно е да има като част от личните мотиви нежелание от нейна страна да продължат връзката им, отхвърляне на обвиняемия от страна на убитата, водещото явно в техните влошени личностни взаимоотношения е било ревността", каза Десислава Петрова - говорител на Софийска градска прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова: Постигнатата в Брюксел отсрочка за внос на петрол от Русия е безспорен успех за България
Нинова: Постигнатата в Брюксел отсрочка за внос на петрол от Русия е безспорен успех за България
Октавио е първото попълнение на ЦСКА 1948
Октавио е първото попълнение на ЦСКА 1948