НОВИНИ

Максимални температури между 25° и 32° днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 31.05.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса, в източните райони и по Черноморието - от 25° до 28°. Ще духа слаб северен вятър, а в часовете след обяд отново на много места в страната ще превали и прегърми.

И утре, в първия ден от юни, максималните температури ще бъдат между 27° и 32°. Ще преобладава слънчево време, със следобедни превалявания само на отделни места, с по-голяма вероятност в източните и планинските райони. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен североизточен вятър. Предимно слънчево ще бъде времето и на морския бряг. Максималните температури ще са от 25° по северното до 27° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е от 19 до 21 градуса. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините денят ще започне слънчево, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от север. Температурите ще останат без съществена промяна и максималните в курортите ще бъдат между 15 и 23 градуса.

Времето в Европа. По-топло от обичайното за началото на юни ще бъде утре не само у нас, но и навсякъде на Балканите, както и в останалите два южни полуострова. Съществено по-хладно, а на много места и с валежи, ще бъде на Британските острови и в северните части от континента.

До края на седмицата максималните температури у нас ще се повишават и на повечето места, с изключение на Черноморското крайбрежие, ще бъде горещо. Ще преобладава слънчево време, но ще има и следобедни превалявания и гръмотевици, с по-голяма вероятност в западните и планинските райони от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Качиха ли се бежанците на организирания транспорт във Варна?
Качиха ли се бежанците на организирания транспорт във Варна?
Започва настаняването на бежанци в буферните лагери в Сарафово и Елхово
Започва настаняването на бежанци в буферните лагери в Сарафово и Елхово