НОВИНИ

Шиникова, Денчева и Енчева загубиха във втория кръг на тенис турнир в Сърбия

Надпреварата е с награден фонд от 60 хиляди долара.

изабелла шиникова финал тенис турнира върнячка баня
bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 14.08.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българките Изабелла Шиникова, Росица Денчева и Лидия Енчева отпаднаха във втория кръг на турнира по тенис на клей в Куршумлийска баня (Сърбия) с награден фонд от 60 хиляди долара.

Поставената под номер 5 в схемата Шиникова загуби с 3:6, 3:6 срещу Ярослава Бартошевич от Франция. Срещата продължи 85 минути.

Шиникова допусна три пробива в мача и не успя да направи нито на един при сервис на Бартошевич.

17-годишната Росица Денчева отстъпи с 6:7(4), 3:6 от номер 15 в схемата и 363-та в световната ранглиста Александра Шубладзе от Русия за 2 часа и 10 минути.

Българката изостана с 2:5 в първия сет, но успя да изравни при 5:5. Последва нова размяна на пробиви и така се стигна до тайбрек. В него Денчева поведе с 4:1, но загуби следващите шест точки.

Във втората част Денчева загуби три поредни гейма от 3:3 до 3:6. Преди този мач българската тенисистка постигна една победа в основната схема и две в квалификациите.

18-годишната Лидия Енчева изпусна пет сетбола и загуби с 6:7(6), 5:7 от номер 2 в схемата и номер 249 в световната ранглиста Тена Лукас от Хърватия.

Българката имаше преднина от 5:3 в първия сет, но допусна изравняване при 5:5. При 6:5 Енчева не успя да се възползва от три сетбола при собствен сервис и се стигна до тайбрек. В него Лидия поведе с 6:4, но пропусна още два сетбола и отстъпи с 6:8 точки.

Във втората част Енчева отново поведе с 5:3, но загуби следващите четири гейма, а с това и мача. Преди тази среща родната представителка записа една победа в основната схема и още две в квалификациите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европрокуратурата разследва разширението на газохранилището в Чирен
Европрокуратурата разследва разширението на газохранилището в Чирен