НОВИНИ

Шофьор отнесе ограда на заведение за бързо хранене в Пловдив (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 29.07.2021 (обновена)
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Среднощна катастрофа на основен булевард в Пловдив. След опасна маневра шофьор се удари в оградни парапети пред заведение за бързо хранене. Инцидентът се е разминал като по чудо без пострадали хора и без сериозни материални щети.

Едно от натоварените кръстовища на булевард "Шести септември". Именно тук, във вторник през нощта, автомобил прави обратен завой, но шофьорът не успява да овладее колата и тя се забива в оградните пана пред заведението, където се продават дюнери и храна за вкъщи. Точно в този момент на мястото е имало човек, който е взимал своята поръчка. И само бързата му реакция го е спасила от сериозни травми.

Два часа след полунощ на 27 юли управителят на заведение за бързо хранене Салах Муса получава неочаквано обаждане по телефона. Колеги от обекта на булевард 6ти септември му звънят, че е станала катастрофа пред заведението.

"Един човек блъснал с кола оградата. Отворих камерите, върнах записите и видях, че той на светофара прави обратен завой, дрифтира така леко и се удари в оградата", разказа управителят Салах Муса.

Зад предпазните ограждения на тротоара е монтиран външен плот за хранене, на който в този момент вечеря клиент на заведението. От кадрите се вижда как миг преди удара той успява да се отдръпне, за да не пострада.

"И добре, че се е дръпнал, усетил се е, че ще стане нещо, и се е дръпнал малко по-назад, една крачка назад", допълни управителят.

Реакцията на шофьора се оказала изненадваща. След като слиза от бордюра, той отново тръгва по булеварда.

"Два-три метра спира по-надолу, слиза, за да провери какво е станало, и се е извинил на клиента, който е ял тук", каза още Салах Муса.

Хора, които работят в непосредствена близост до мястото на инцидента, казват, че постоянно стават свидетели на рискови ситуации, в които са замесени и шофьори и пешеходци.

"Доста е натоварено това място и постоянно виждам на косъм катастрофи. Но не съм разбрала за този случай", коментира жителка.

Тестовете на водача за алкохол и наркотици са отрицателни. Той е на 21 години и са му съставени два акта. Освен глобата, която ще плати, му е отнета и книжката за един месец.

Вижте повече в репортажа на Деница Торньова и Димитър Димитров:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обрат по делото за собствеността на двореца "Врана"
Обрат по делото за собствеността на двореца "Врана"
До 40 часа допълнително обучение на децата през лятото
До 40 часа допълнително обучение на децата през лятото