НОВИНИ

Шофьорът на автобуса, който предизвика катастрофата в София, работел от 6 години в градския транспорт

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
11:43, 21.09.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
тежка катастрофа автобус градския транспорт софия ранени
Слушай новината

Шофьорът, на който му прилоша зад волана на градски автобус и стана причина за катастрофата в столичния квартал "Младост", е изписан от болницата късно снощи в добро общо състояние. От лечебните заведения са изписани и пътниците, които пострадаха в инцидента.

60-годишният водач на автобус номер 4, който причини катастрофата вчера следобед в ж.к. "Младост", е служител на "Столичен автотранспорт" от 6 години. През този период мъжът нямал дълги болнични заради здравословно състояние.

"Водачът е бил в дълъг отпуск до началото на месец септември. Започнал е месеца в нормален работен процес, на 6-и, 7-и, 8-и е имал почивки, на 13-и също е почивал, на 17-и и 18-и също и във вчерашния ден в 16.41 ч. излиза за работа. За 6 години няма водач, който да няма някакво произшествие. ПТП-тата му са от минимален характер, само с минимални щети по автобуса и дори не са по негова вина", заяви Борислав Попов, началник отдел в "Столичен автотранспорт".

Тежка катастрофа с автобус на градския транспорт в София - има ранени, сред които и дете

Вчера следобед автобусът се движи по обичайния си маршрут по бул. "Акад. Ал. Теодоров-Балан", когато на шофьора му прилошава и губи управление над превозното средство. При инцидента леко пострадаха седем пътници, шест от които бяха хоспитализирани, а по-късно изписани. Водачът също е изписан късно снощи от болница "Света Анна" в добро общо състояние.

"След като бъдат направени тези изследвания, медицинските лица ще кажат дали може да работи и след това ще мине при нашия психолог на събеседване и тя ще прецени дали той може отново да се качи на линия", каза още Борислав Попов.

Изтеглянето на автобуса от мястото на инцидента е започнало още снощи към 20.00 часа, а движението по бул. "Акад. Ал. Теодоров-Балан" се осъществява нормално.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Французинът Жил Симон с победа на старта на тенис-турнира в Мец
Французинът Жил Симон с победа на старта на тенис-турнира в Мец
НСИ: С над 14% повече харчат работодателите за отработен час спрямо 2021 г.
НСИ: С над 14% повече харчат работодателите за отработен час спрямо 2021 г.