НОВИНИ

Шоне Милър-Уибо защити златото си на 400 метра

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:36, 06.08.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
шоне милър уибо защити златото 400 метра
Слушай новината

Бахамската бегачка Шоне Милър-Уибо грабна втора поредна олимпийска титла в бягането на 400 метра.

За разлика от преди пет години, когато Милър-Уибо плонжира на Олимпийския стадион в Рио, за да стигне до златото, този път тя беше повече от категорична, финиширайки за 48.36 секунди.

По този начин тя изпревари с близо секунда Марилейди Паулино, която даде резултат от 49.20 секунди. За нея това беше второ сребро от Токио, след като тя стана 2-ра и със смесената щафета на Доминиканската Република в бягането на 4 по 400 метра.

Неостаряващата Алисън Филикс пък спечели своя десети олимпийски медал, след като остана с бронза. За Филикс това е първи бронз от Олимпиада, след като до момента тя имаше шест златни и три сребърни отличия.

По този начин атлетката от Лос Анджелис изравни легендарния Карл Люис по брой отличия в леката атлетика за САЩ от олимпийски игри.

Бахамският триумф на 400 метра бе затвърден и със златен медал при мъжете на Стивън Гардинър, който стигна до първото място с личен резултат за сезон от 43.85 секунди.

Антони Самбрано от Колумбия остана със среброто с 44.08 секунди, а бронзът отиде при олимпийския шампион от Лондон Кирани Джеймс от Гренада с 44.19 секунди.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Има такъв народ“ върнаха изпълнения мандат на Румен Радев
„Има такъв народ“ върнаха изпълнения мандат на Румен Радев
Наталия Гаврилица е новият премиер на Молдова
Наталия Гаврилица е новият премиер на Молдова