НОВИНИ

Щангистът Божидар Андреев не успя да се пребори за медал

щангистът божидар андреев успя пребори медал
bnt avatar logo
от БНТ
15:41, 28.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национал Божидар Андреев завърши на 5-о място във вдигането на тежести до 73 килограма на олимпийския турнир в Токио. Той постигна двубой от 338 килограма и само с три успешни опита завърши без медал, въпреки че беше подготвен за повече.

Божидар Андреев успя все пак да превъзмогне тежък момент в своя живот, със загубата на близък човек, преди заминаването за Игрите. Освен това той има и лека контузия в рамото, която също оказа влияние на представянето му.

В първото движение - изхвърляне - българинът записа 154 килограма. Той започна със 150 килограма, направи грешка на 154, но вдигна тежестта от втория си опит.

Във второто движение - изтласкване - започна успешно на 184 килограма, но не успя да се справи със 189. За третия си опит Божидар Андреев заяви 190 килограма, но тежестта отново се оказа непосилна за него.

Ден 6: Вдигане на тежести (категория до 73 кг.) с участието на Божидар Андреев

Олимпийски шампион със световен рекорд стана китаецът Ши Чжионг с двубой от 364 килограма. Той е трикратен световен първенец и шампион от Рио де Жанейро 2016.

Среброто остана за представителя на Венецуела Хулио Рубен Майора с 346 килограма. С бронз се окичи щангистът от Индонезия Ервин Абдулах с 342 кг.

След представянето си в Токио Божидар Андреев се извини на своя треньор за неизпълненото си обещание, което е дал преди Игрите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Андреев: Извинявай, тренер
Божидар Андреев: Извинявай, тренер
Служебният кабинет отпуска още 160 млн. лв. по мярката 60 на 40
Служебният кабинет отпуска още 160 млн. лв. по мярката 60 на 40