НОВИНИ

Ще бъде ли ремонтиран срутеният път между Кричим и Девин?

bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 12.02.2022 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Жителите на Триград и още три села излязоха на протест заради срутения път между Кричим и Девин. Те настояват за цялостен ремонт на пътя, който пропадна още през декември. Междуведомствената комисия за подпомагане към Министерския съвет отпуска малко над 5 милиона лева за ремонт на пътищата в района.

Първоначално хората имаха намерение да блокират пътя към Девин, но след като стана ясно, че ще бъдат отпуснати средства блокадата прерасна в мирен протест. Жителите на откъснатите населени места се притесняват, че обявеният спешен ремонт може още да се забави и така летният туризъм подобно на зимния да бъде провален.

Те обявиха, че остават в протестна готовност, докато се убедят, че поредното обещание ще бъде изпълнено. Има избран изпълнител за отсечката и се очаква около 10 април пътят, който реката отнесе, да бъде проходим. Хората настояват за цялостна реконструкция, защото след геоложко заснемане става ясно, че има и други участъци, които са силно компрометирани и съществува риск при следващ обилен дъжд или снеговалеж населените места отново да бъдат откъснати.

МС отпуска средства за пътя до Триград, жителите остават в протестна готовност

"Това е неотложен ремонт, който само се отлага, не може само да чакаме и празни обещания", заяви Даниел Исаков.

"За последните 20 години реката залива пътя и го разрушава постепенно вече шест пъти, това е знак, че след като в момента са паднали три подпорни стени всеки момент ще започнат да падат и останалите подпорни стени", допълни Радост Караиванова.

"Надявам се до 10 април да бъде извършено възстановяването на изцяло компрометирания участък", каза още кметът на община Девин Здравко Иванов.

Автор: Нели Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските биатлонисти извън топ 30 в спринта в Пекин
Българските биатлонисти извън топ 30 в спринта в Пекин
След репортажа на БНТ: Тръгна проверка за ракията, открита в бутилирана минерална вода в Пловдив
След репортажа на БНТ: Тръгна проверка за ракията, открита в бутилирана минерална вода в Пловдив