НОВИНИ

Ще бъде ли застроен терен със зелени зони и детска площадка в кв. "Лагера"

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
08:58, 31.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Преди три месеца ви показахме прилежащо пространство към блок в столичния квартал "Лагера", включващо паркинг, тротоар, зелени зони и детска площадка, които се оказаха частна собственост, след заменка, извършена от Столична община през 2001 г. Вчера зрители на "Денят започва" отново сигнализираха, че теренът пред блок 60 е заграден, а хората се опасяват, че той в крайна сметка ще бъде застроен.

Казусът остава без особен резултат и без положително развитие. Заграждане на терена все още няма, макар че върху паркираните автомобили вече са се появили стикери да бъдат премахнати.

Според жителите на квартала, досега нито една институция не е направила нищо да чуе мнението на гражданите и да върне терена.

Веднага след репортажа през декември прокуратурата е задействана и е образувана преписка, обясниха гражданите на кв. "Лагера". Те призовават от общината да върнат терена. По думите им 285 апартамента ще останат без паркинг места, ако мястото бъде застроено.

От Столичната община са категорични, че разрешение на строеж на този терен няма.

Подробен устройствен план е изпратен в община "Красно село". Според кмета на района Росина Станиславова, ситуацията е абсурдна. Факт е обаче, че инвеститорът също има своите право, а ако Столична община иска да запази правата на гражданите, трябва да подходи по по-различен начин.

Какво обясни зам.-кметът Николай Веселинов - вижте повече подробности във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роботи в действие - как изкуственият интелект помага в медицината
Роботи в действие - как изкуственият интелект помага в медицината
Премиерът Кирил Петков се срещна с европейския комисар по съседство и разширяване
Премиерът Кирил Петков се срещна с европейския комисар по съседство и разширяване