НОВИНИ

Ще се преодолее ли кризата в СОС?

По време на разговори на шега възникна идеята дори за жребии, каза Деян Николов от "Възраждане"

bnt avatar logo
от БНТ
08:31, 26.01.2024
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

"Не се търсят най-подготвените хора, това е валидно за Борис Бонев. Цветомир Петров има доказана биография, има сериозен административен опит в държавните институции. Столичният общински съвет се бута към турбулентна среда. Нови избори биха били лоши, няма да има никакви размествания. Не става въпрос за никаква сглобка и коалиция, плаващите мнозинства са лош вариант. Другата седмица ще има нова среща, инициирана от ПП-ДБ-СС, с всички политически партии. СОС трябва да заработи, София върви към тотален фалит", заяви в "Денят започва" Андрей Зографски, общински съветник от ПП-ДБ-"Спаси София".

Според Деян Николов, общински съветник от "Възраждане", името на председателя няма никакво значение, въпросът е какво мнозинство ще бъде сформирано в СОС и как.

"Името за всички политически сили в общинския съвет е без значение. Най-големият проблем е, че и в София искат да има сглобка, каквато е и на национално ниво. По време на разговори на шега възникна идеята дори за жребии. Това, което се случва в Столичния общински съвет, е парад на лицемерието. Всички искат да управляват и всички искат да са в управлението. От "Възраждане" сме склонни на разговори, но няма на всяка цена да направим компромис само, за да тръгне работата", допълни Деян Николов.

По думите му в момента всяка сглобка или компромис по отношение на избирането на председател минава през съдействието и участието и на ГЕРБ.

"Вчера се бяха разбрали за консенсус, всички да подкрепят Цветомир Петров, всичко беше договорено, но "Възраждане" не се съгласи. Има опити да се купуват и предлагат постове", каза още Деян Николов.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сакраменто без Александър Везенков победи драматично Голдън Стейт
Сакраменто без Александър Везенков победи драматично Голдън Стейт
Тотнъм приема Манчестър Сити във вълнуващ сблъсък за ФА Къп
Тотнъм приема Манчестър Сити във вълнуващ сблъсък за ФА Къп