НОВИНИ

Заеми са причината за агресията над ученичката във Варна?

Срещу хулиганите е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 26.01.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Министерството на образованието и науката започна цялостна проверка по случай на агресия над ученичка във Варна. Към момента е изяснено, че в случая са замесени възпитаници на няколко професионални гимназии в града. Момичето е било обиждано, удряно и унижавано от група ученици. Това показват кадри от видеа, публикувани в социалните мрежи, които не са заснети на територията на училищата.

Какво са предприели институциите? По неофициална информация ученичката е взимала заеми и не ги е връщала. Родителите на единайсетокласничката от гимназията по икономика "Д-р Иван Богоров", все още не са подали сигнал.

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало "Държавната агенция за закрила на детето" и е подала сигнал на органите на МВР.

"Въз основа на сигнала на директорка на училище колегите са образували досъдебно производство нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди", каза Светла Златева - говорител на ОД на МВР-Варна.

"Още същият ден всички тези участници в този видеоклип са установени, извикани са в районното управление, но до момента момичето, станало жертва на този вид насилие не е подало сигнал при нас", допълни Светла Златева.

"Ние получихме информация от директори на училища, които са разпознали свои ученици. Веднага сигнализирахме държавна агенция "Закрила на детето". Назначена е проверка по моя заповед", допълни Ирена Радева - началник на Регионално управление на образованието - Варна.

Вижте още в прякото включване на Мариана Малева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив решава ще има ли грипна ваканция за учениците
Пловдив решава ще има ли грипна ваканция за учениците
Как да овладеем автомобила на заледен участък?
Как да овладеем автомобила на заледен участък?