НОВИНИ

Ще станат ли маските задължителни в училище?

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:43, 08.10.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Още
Слушай новината

Очаква се заповед за допълнителни противоепидемични мерки в училищата в цялата страна. Тя ще задължава учителите и всички ученици над началния курс да носят предпазни маски в училище. В момента те са само препоръчителни.

"Маските се носят масово в училище в общите помещения, учителите също носят, разрешено е да ги свалят, докато преподават и има необходимата дистанция. Единственото притеснително е, че една задължителност води до санкции. Не мисля, че би било по-ефективно от в момента, трябва да е препоръчително", заяви в "Денят започва" Симеон Ангелов, заместник-директор на 119-о СУ.

По думите му са заболели 10 човека, от които трима учители, има 11 карантинирани класа.

"Аз съм "за" носенето на маски, било то задължително или препоръчително, за по-малките ученици препоръчително може би да. От пети до седми клас няма съпротива, учениците носят маски", допълни преподавателят Габриела Николова.

В столичното 119-о училище са готови да посрещнат задължителното носене на маски и смятат, че само така присъственото обучение би могло да продължи занапред. Маските се очаква да станат задължителни за учителите и учениците над четвърти клас.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Репортер: Златина Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влакове дерайлираха след силното земетресение в Токио
Влакове дерайлираха след силното земетресение в Токио
Проливни дъждове: Наблюдават реките и язовирите в реално време
Проливни дъждове: Наблюдават реките и язовирите в реално време