НОВИНИ

Шварцман крачи уверено към Лондон, фаворитите с победи в Париж

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:22, 05.11.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Тенис
шварцман крачи уверено лондон фаворитите победи париж

Нисичкият аржентинец елиминира в два сета французинът Ришар Гаске на Мастърс турнира в Париж и е вече само на два успеха от класиране за първи път в кариерата си за заключителния турнир в Лондон.

Единствения, който застрашава мястото на Диего в английската столица е Пабло Кареньо-Буста, който обаче е задължен да триумфира тази седмица в Париж.

Впрочем и двамата са заявили участие за турнира в София идната седмица, но е много възможно, ако всичко за Лондон се изясни преди това, те двамата да не пристигнат в България.

В зала "Берси" Шварцамн започна силно двубоя с Гаске и след ранен пробив взе аванс от 4:1 гейма, но опитният французин не бе казал последната си дума в първата част.

Местният любимец върна пробива и изравни за 4:4, но за негово разочарование се пропука отнвоо в 12-ия гейм, което се оказа решаващо за това Диего да спечели първата част със 7:5.

Вторият сет повтори събитията от първия и Шварцман взе ранен аванс. Разликата този път беше, че полуфиналистът от "Ролан Гарос 2020" не допусна връщане на пробива и след 6:4 се поздрави с успеха и място в третия кръг. Там го очаква испанския квалификант Алехандро Давидович Фокина.

Към третия кръг на надпреварата продължават и други от фаворитите в лицето на Стан Вавринка и Андрей Рубльов, които се справиха съответно с Томи Пол и Раду Албот.

Победа записа и Александър Зверев, който отстрани сравнително лесно Миомир Кецманович след 6:2, 6:2 и също си подпечата мястото в третия кръг на турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още 8 заразени с COVID-19 в Царско село
Още 8 заразени с COVID-19 в Царско село
Русенският университет удължава онлайн обучението до 22 ноември
Русенският университет удължава онлайн обучението до 22 ноември