НОВИНИ

Шварцман обърна Циципас и изхвърли Гърция от ATP Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:03, 03.01.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
шварцман обърна циципас изхвърли гърция atp cup
Слушай новината

Световният №13 Диего Шварцман от Аржентина постигна обрат срещу Стефанос Циципас, надигравайки го с 6:7(5), 6:3, 6:3 в среща от турнира ATP Cup.

Дуелът между двамата продължи 2 часа и 44 минути, като крайният успех за Шварцман ознаменува и победата за Аржентина в сблъсъка срещу Гърция.

За южните ни съседи това беше втора загуба в групата, което означава, че те отпадат от битката за продължаване в следващата фаза, докато "гаучосите" ще спорят с отбора на Полша за място в 1/2-финалите.

Мачът между Шварцман и Циципас започна равностойно, като точките за пробив на практика отсъстваха до 12-ия гейм. Тогава, гъркът пропусна три сетбола на сервис на Диего и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Световният №3 запази хладнокръвие в дългия гейм и след 7-5 точки взе първия сет.

Вторият започна с размяна на пробиви, а след това и двата взимаха подаванията си до 4:3 в полза на аржентинеца. В маратонския осми гейм Диего пропиля три шанса да стигне до нов брейк, преди най-накрая да съумее да реализира втория си пробив в срещата, а след това и да затвори втората част на своя подаване.

Нисичкият Шварцман използва набраната инерция и в началото на решителния трети сет, пробивайки още в откриващия гейм. В деветия гейм аржентинецът отново спечели подаването на съперника си, материализирайки четвъртия си шанс, с което сложи и точка на спора след ново 6:3.

В първия двубой от сблъсъка пък Федерико Делбонис бе дал аванс на "гаучосите" след успех със 7:6(5), 6:1 срещу втората ракета на Гърция Михаил Перволаракис.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Драматичен мач на двойки осигури на Чили дебютен успех на ATP Cup
Драматичен мач на двойки осигури на Чили дебютен успех на ATP Cup
6-годишно дете почина след жесток побой с метална тръба в Монтана
6-годишно дете почина след жесток побой с метална тръба в Монтана