НОВИНИ

Швьонтек, Гоф, Мухова и Бенчич се класираха за третия кръг на US Open

Ига Швьонтек
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:06, 31.08.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Защитаващата титлата си Ига Швьонтек се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис при дамите.

В среща от втория кръг поставената под №1 в схемата полякиня се наложи над австралийката Дария Савил с 6:3, 6:4 за час и 35 минути игра.

За разлика от двубоя си в първия кръг, в който загуби само един гейм, в този Швьонтек показа по-сериозни колебания. Шампионката отново показа солидната си игра на посрещане, но допусна да загуби подаването си цели три пъти. Водачката в схемата бе допълнително затруднена и от отличната игра на Савил в защита, но австралийката нямаше нужния арсенал, с който да се противопостави на мощните форхенди на съперничката си.

Следващата противничка на Швьонтек ще бъде словенката Кая Юван, която отстрани американката Лорън Дейвис след 6:7(3), 6:4, 6:3.

Подобни затруднения нямаше любимката на американската публика Коко Гоф, която в изцяло тийнейджърски сблъсък надигра 16-годишната рускиня Мира Андреева с 6:3, 6:2.

За 19-годишната Гоф, която е №6 в схемата, проблемен бе само първият гейм на мача, в който допусна пробив. След това американката не позволи да загуби подаването си нито веднъж и сломи съпротивата на по-младата си съперничка почти безпроблемно.

В третия кръг Гоф ще срещне №32 в схемата Елизе Мертенс. Белгийката победи друга американка - Даниел Колинс, с 3:6, 7:6(7), 6:1, след като отрази два мачбола в тайбрека на втория сет.

Напред в турнира продължава и финалистката от "Ролан Гарос" Каролина Мухова. Чехкинята, която е №10 в схемата, се нуждаеше от само 80 минути за успех с 6:3, 6:3 над Магдалена Френх от Полша.

Мухова не само не загуби нито веднъж подаването си, но и не даде нито една възможност за пробив на Френх в целия мач. В същото време чехкинята реализира три брейка от четири възможности, което ѝ бе напълно достатъчно за експресната победа.

За място в четвъртия кръг на турнира Мухова ще спори с американката Тейлър Таунсенд. Таунсенд поднесе изненадата на деня в женската схема след успех със 7:6(1), 7:5 над поставената под №19 Беатрис Адад Мая от Бразилия.

Американката показа много солидна игра от основната линия и записа 31 печеливши удара в двубоя срещу само 18 за Адад Мая.

В третия кръг в Ню Йорк ще играе и олимпийската шампионка Белинда Бенчич. Швейцарката се справи за 92 минути с британската квалификантка Юрико Лили Миязаки с 6:3, 6:3.

В следващия етап на турнира Бенчич ще играе с победителката от мача между двукратната финалистка Виктория Азаренка от Беларус и Лин Чжу от Китай.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Шипка излязоха на протест заради опасен път
Жители на Шипка излязоха на протест заради опасен път
Идалия удари Флорида и нанесе щети за милиарди
Идалия удари Флорида и нанесе щети за милиарди