НОВИНИ

Сигнали за насилие в детска ясла в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
12:03, 08.06.2023
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Напрежение в детска градина в Бургас. Родители твърдят, че децата им са удряни от медицинската сестра, която се грижи за тях. Децата са на възраст между 1 и 3 години в яслената група.

Мария Стоянова доскоро е била медицинска сестра в детската градина. Казва, че напуснала заради агресията, която проявявала към децата нейната колежка Димка Илиева.

"Ставала съм свидетел на ужасни неща, като удряне през лицето, скубане на коси, удряне с пантофи по главите. Беше провокирано от това, че детето не може да си обуе или събуе само пантофите, на децата им се зачервяваха лицата от шамари", заяви Мария Стоянова, бивша медицинска сестра в ДГ "Изгрев" - Бургас.

"Онзи ден, когато аз взех детето от детската градина, просто останах в шок, имаше синини по краката", разказа Берна Сюлейман, родител.

"Забелязахме, че детето не дава до го пипат по косата. Изпада в ужас, когато е докоснато. От г-жа Стоянова разбрахме, че дъщеря ни е едно от децата, които е скубано и удряно по главата", допълни Кирил Добрев, родител.

Мария Христова вече е отписала своето дете от детската градина, тъй като самата тя е ставала свидетел на по-агресивни действия преди да вземе детето си.

"Пред мен издърпа детето ми и през зъби ми каза, че няма повече персоналът да ме чака, целият колектив да ме чака", коментира Мария Христова, родител.

"Аз бяха изключително изненадана и още не мога да повярвам, че това нещо се е случило. Всичкият екип, който е в детската градина, в тяхното устно изказване нито един от тях не потвърди тази информация", заяви Жанета Иванова, директор на ДГ "Изгрев" - Бургас.

Срещаме се и с Димка Илиева, за която се твърди, че е удряла децата. Тя има 40-годишен стаж.

"Работя от 4 години в тази детска градина. Никога не съм посягала на някое дете", каза Димка Илиева, медицинска сестра в ДГ "Изгрев" - Бургас.

По думите ѝ междуличностен конфликт с колежката ѝ Мария Стоянова е довел до обвиненията.

"Дойде нов помощник-възпитател и тя още от първия ден не я възприе, защото била на възраст. Абсолютно ви заявявам, че всеки ден жената беше разревавана от нея, тъй като на нея не ѝ угаждаше", каза още Димка Илиева.

Димка Илиева е отстранена временно до изясняването на ситуацията. Проверка се извършва и от Община Бургас. А Илиева, която е многократно награждавана, обмисля повече никога да не се връща на работа.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4 малки деца са ранени при нападение с нож във Франция (СНИМКИ)
4 малки деца са ранени при нападение с нож във Франция (СНИМКИ)
Вътрешният министър пред колегите си от ЕС: Борбата с нелегалната миграция ще бъде приоритет за мен
Вътрешният министър пред колегите си от ЕС: Борбата с нелегалната миграция ще бъде приоритет за мен