НОВИНИ

Силен вятър и валежи в събота

Вижте какви температури ни очакват

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 11.11.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде ветровито. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който северно от планините ще се проявява като фьон, поривите на вятъра ще достигат 72 - 90 км/ч.

След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, ще започне да нахлува студен въздух.

През по-голямата част от деня облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, в планинските райони от Западна България значителни по количество.

Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, малко по-ниски в котловините, защитени от вятъра. Максималните температури все още ще са високи, предимно между 14 и 19 градуса, в София около 15°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и след обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен южен вятър, до вечерта ще се ориентира от запад-югозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°.

В планините времето ще е доста динамично. Облачността ще е значителна, ще има валежи от дъжд, над 1800 метра от сняг. Ще бъде ветровито със силен, по-високите и открити части бурен и поривист вятър от запад-югозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра около 2°.

В неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността за кратко ще се разкъса и ще намалее. Ще духа умерен, в североизточните райони временно силен запад-северозападен вятър. Температурите ще се понижат.

Преобладаващите минимални ще са между 2° и 7°, а максималните между 10° и 15°. И през първата половина от новата седмица времето ще запази динамичния си характер. Облачността често ще е значителна. В понеделник на много места ще има валежи от дъжд, повече като количество в Южна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще оцелее ли кабинетът "Денков" - ГЕРБ се събира на заседание
Ще оцелее ли кабинетът "Денков" - ГЕРБ се събира на заседание
Новият ядрен стелт бомбардировач на американските ВВС направи първия си изпитателен полет
Новият ядрен стелт бомбардировач на американските ВВС направи първия си изпитателен полет