Силният вятър разпали нови пожари в Гърция и взе жертва

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
17:59, 06.08.2021 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
По света
Слушай новината

Силният вятър разпали нови пожари в Гърция, този път северно от Атина.
През нощта бяха евакуирани жителите от застрашените райони. Продължава да се разраства пожарът на остров Евбея.

Пожарите в Гърция взеха жертва. Мъж е загинал край Атина от паднал електрически стълб. Силният вятър разпали нови пожари край гръцката столица.

През нощта бяха евакуирани жителите от застрашените райони. Заради бушуващите пожари в цялата страна е забранен достъпът до гори и гористи местности, национални паркове и защитени зони.

Извършват се планирани прекъсвания на тока. В районите с разрастващи се огнища има ограничения за движение на тежкотоварни автомобили.

За жителите в някои северни предградия на Атина утехата, че вчера пожарите бяха потушени, не продължи дълго. В Дросопиги камбаните отново призовават хората да напуснат домовете си.

9 хеликоптера гасят пожара в Атина

Пламъците достигнаха индустриална зона, северно от Атина. Стихията доближи и магистралата, която свързва гръцката столица със северната част на страната. Стотици пожарникари се опитват да препречат пътя на огъня да стигне Атина.

"За съжаление по-лошото предстои. Говорим за безпрецедентни условия в резултат на дни с горещи вълни, които превърнаха цялата страна в буре с барут", заяви премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис.

Продължават да бушуват пожарите край Древна Олимпия. Местни хора отказват да напуснат домовете си. Включиха се в потушаването на пожарите.

Пожарът на остров Евбея е извън контрол. Силният вятър постоянно го разгаря и променя фронта на огнената стихия. Тази нощ отново се наложи местни жители и туристи да бъдат евакуирани по море.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
125% ръст на туристите по Южното Черноморие
125% ръст на туристите по Южното Черноморие
ПСЖ напредва в преговорите с Меси
ПСЖ напредва в преговорите с Меси