НОВИНИ

Силният вятър ще се задържи само в източните райони през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 08.02.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за много силен вятър в почти цялата страна днес.

Пориви около 90 км/ч имаше в Сандански, Сливен, Бургас, на нос Емине. Със скорост около 80 км/ч беше вятърът във Варна и Пазарджик.

Много ветровито беше днес и в планините. През нощта силен ще остане вятърът само в Източна България. В останалата част от страната ще поотслабне и ще бъде умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните - от 7° до 12°. След 3° днес, утре в София се очаква да бъде около 6°.

Облачността ще е променлива, по-значителна в южните части от страната, а на отделни места, главно в планинските райони, ще прехвърчи сняг. Ще духа умерен северозападен вятър, който до вечерта ще стихне.

И по Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. В планините ще остане много ветровито със силен, по високите части - бурен северен вятър. Облачността ще е значителна и на места ще превалява сняг.

Има условия и за виелици, и за снегонавявания. Остава висока и опасността от лавини извън обработените ски писти.

С валежи от дъжд и сняг ще бъде в Североизточна Европа. В останалата част от континента, която е под влиянието на обширен антициклон, ще бъде безоблачно, а в много райони на Западна Европа – и по-топло от обичайното за сезона.

Повишение на температурите се очаква утре и навсякъде на Балканите, а в по-голямата част от полуострова ще бъде и слънчево.

Съществено затопляне се очаква и у нас в четвъртък и петък. Ще бъде и слънчево, на места със сутрешни мъгли. В събота облачността ще се увеличава, а в неделя ще има слаби превалявания, почти навсякъде от сняг. Температурите ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама са задържаните за убийството в с. Антон
Двама са задържаните за убийството в с. Антон
За трети път горя зеленчуковата борса в петричкото село Кърналово
За трети път горя зеленчуковата борса в петричкото село Кърналово