НОВИНИ

Силно представяне на Стилияна Николова, Боряна Калейн и Ева Брезалиева в първия ден на държавното по художествена гимнастика

силно представяне стилияна николова боряна калейн ева брезалиева първия ден държавното художествена гимнастика
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
22:07, 11.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Националните състезателки Стилияна Николова, Боряна Калейн и Ева Брезалиева изиграха много силно композициите си с обръч и с топка в първия ден на държавното първенство по художествена гимнастика, категория "Елит" за жени, което се провежда в зала "София". Татяна Воложанина и Лъчезара Пекова също се представиха много добре.

Николова води в многобоя със сбор от 71.600 точки, след като получи оценки от 36.050 на обръч и 35.550 на топка.

Втора е Боряна Калейн с общ сбор 70.700 (34.900 и 35.800),третата позиция заема Ева Брезалиева с 68.650 (34.900 и 33.750), а четвърта е Татяна Воложанина с 64.050 (33.150 и 30.900).

Утре гимнастичките ще изиграят съчетанията с бухалки и с лента, след което ще станат ясни медалистките в многобоя, а в събота са финалите на отделните уреди.

След Държавното първенство ще станат ясни индивидуалните състезателки, които ще представят България на Европейското първенство в Баку (Азербайджан) следващата седмица заедно с ансамблите за жени и за девойки.

Демонстративно участие днес на шампионата направи ансамбъл девойки.

Държавното първенство беше официално открито в присъствието на президента на БФХГ Илиана Раева, на трикратната абсолютна световна шампионка Мария Гигова, на генералния секретар на централата Росина Атанасова и на Кристина Шикерова, председател на клуба-домакин София Спорт - 2017.

"Нека тези три дни да дадат резултат на упорития труд, който е вложил всеки един клуб. Въведохме нов метод на работа, който вече дава резултат от това, което видях тази сутрин при девойки младша възраст. Бъдете смели и упорити, покажете какво можете, но преди всичко се забавлявайте на килима", заяви президентът на БФХГ Илиана Раева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест пред МРРБ срещу строежа на АМ "Струма" през Кресненското дефиле
Протест пред МРРБ срещу строежа на АМ "Струма" през Кресненското дефиле
Лудогорец се класира за финала за Купата на България след драма с дузпи срещу Черно море
Лудогорец се класира за финала за Купата на България след драма с дузпи срещу Черно море