НОВИНИ

Силвано Пранди: Бъдещето ми е в ръцете на федерацията

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:57, 13.09.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
силвано пранди бъдещето ръцете федерацията
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже Силвано Пранди сподели след отпадането от ЕвроВолей 2021, че неговото бъдеще начело на отбора е изцяло в ръцете на родната федерация.

Италианецът очаквано беше крайно разочарован след загубата с 1:3 от отбора на Германия, която сложи край на участието на родните национали на шампионата още във фазата на 1/8-финалите.

По този начин наставникът и "лъвовете" не успяха да изпълнят поставената им задача от федерацията да влязат в топ 4.

Пранди призна след срещата, че българският тим не се е представил достатъчно добре в атака и на сервис и това им е коствало шанс за нещо повече срещу Бундестима.

"Мачът не беше толкова труден от спортно-техническа гледна точка, но не успяхме да играем добре в атака и на сервис. Допуснахме грешки и това ни попречи да се борим за повече. Съперникът е малко по-силен от нас, но не е чак толкова голяма разликата в класите. Ние изпуснахме добра възможност да стигнем до нещо повече в този мач", сподели селекционерът пред колегите от бТВ.

73-годишният италианец сподели още, че няма как да е доволен от резултата, предвид факта, че Европейското първенство е било основната цел пред тима.

"Ако не броим мачовете от Лигата на нациите, които са съвсем друга история, основната ни цел беше европейското първенство. Като тегля чертата, няма как да сме доволни.", заяви Пранди.

Накрая специалистът коментира и бъдещето си начело на отбора, заявявайки, че всичко е в ръцете на федерацията.

"Кой не греши? Всеки, който работи, допуска грешки, но това е животът. Решението за бъдещето ми не трябва да го взимам аз. Договорът ми с федерацията изтича през 2022 г. Всичко е в техни ръце. Зависи те какво ще решат", завърши Силвано Пранди.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция изгражда мигрантски центрове в очакване на бежанска вълна
Гърция изгражда мигрантски центрове в очакване на бежанска вълна
Плеяда от холивудски величия изгря на финала на US Open (Снимки)
Плеяда от холивудски величия изгря на финала на US Open (Снимки)