НОВИНИ

Симеон Николов: Не очаквах толкова бързо да съм част от първия тим на България

симеон николов очаквах толкова съм част първия тим българия
bnt avatar logo
от БНТ
20:47, 18.09.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър и Симеон Николови са голямата надежда за светло бъдеще на българския волейбол, а въпреки крехката си възраст двамата синове на легендарния Владимир Николов вече са част от националния ни отбор за мъже.

И докато Алекс дебютира още през 2021-а година, по-малкият му брат Симеон наскоро получи първата си повиквателна за представителния тим на "лъвовете".

Младият разпределител попадна сред избраниците на Пламен Константинов за олимпийската квалификация в Китай(30 септември - 8 октомври), а на възраст от 16 години и 10 месеца Мони може да се превърне в най-младия състезател, дебютирал за България.

"Не очаквах толкова бързо да съм част от първия тим на България. Мислех, че след няколко години ще мога да помогна на този отбор. Със сигурност не толкова рано. Чувствам се уникално. Фактът, че мога да споделя това игрище с брат ми, ме прави много горд. Знам, че има голямо бъдеще пред нас", признава Симеон Николов.

"Страшно много се гордея с Мони. Радостен съм, че тренираме заедно и ще играем заедно. Аз вече се усещам още по-мотивиран. Имам повече изисквания към себе си. Чувствам се и с повече задължения към Мони. Харесва ми това", добави Алекс Николов.

Днес българските волейболни национали проведоха открита тренировка за медиите, а, разбира се, двамата братя бяха попитани и дали са получили съвети от своя именит баща.

"Баща ми ме посъветва да не се притеснявам и да играя това, което мога. Всеки треньор е различен с изискванията си. Пламен Константинов има своите начини. Радвам се, че той е наставникът. Много ми помага", коментира Симеон.

"Не искам да поставяме цели на квалификацията. Няма от какво да се притесняваме. Трябва да дадем всичко от себе си. Борим се за две места сред толкова силни отбори. Отиваме и играем освободено. Ако се справим с всеки мач по отделно, дано се класираме", завърши Алекс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какъв е истинският произход на "извънземните" от Мексико?
Какъв е истинският произход на "извънземните" от Мексико?
Турската футболна федерация отрече, че ще се разделя със селекционера на националния тим Щефан Кунц
Турската футболна федерация отрече, че ще се разделя със селекционера на националния тим Щефан Кунц