НОВИНИ

Симпатизанти на Доган искат да влязат в "сарая" в "Бояна"

Притесняват се да не бъдат изнесени негови вещи и документи

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 30.08.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Симпатизанти на почетния председател на ДПС Ахмед Доган се събраха пред "сарая" в "Бояна" и поискаха да влязат в имота. Причината - притесняват се да не бъдат изнесени вещи и документи от него.

До напрежението се стигна след като бившият транспортен министър и доскорошен съдружник на Доган, Данаил Папазов заяви, че е собственик на имотите и поиска почетният председател на ДПС да ги напусне.

Събралите се симпатизанти и членове на ДПС са категорични, че Папазов няма нищо общо със случващото се и ако той е бил замесен, то е след принуда.

"Притеснени сме, искаме да сезираме международните органи, тук никой не е дошъл насила. Всеки е дошъл по собствена воля, за да покаже че правдата трябва да възтържествува. ДПС е правова партия, няма да позволи на нито един да потъпква законите в България", каза Илхан Кючюк - евродепутат.

В имота в "Бояна" все още има охранители от частна фирма. По-рано председателят на партията заяви, че ще предостави на СДВР валиден и действащ договор за наем на Ахмед Доган, сключен с фирмата, която е собственик на имотите в "Бояна" и Росенец.

Симпатизанти има и пред лятната резиденция в Росенец, където е засилено полицейското присъствие. Там има привърженици на ДПС от няколко населени места, дошли, за да покажат подкрепа към Доган.

„Това са актове, които са насочени за създаване на конфликти и Европа ни гледа, светът ни гледа и всичко това, което става е насочено към етнически конфликт. Точно в този момент, точно, когато България е криза, точно, когато ще имаме избори“, каза Елван Атила.

„Притеснява ни, че демокрацията в България е в опасност. Виждате едни хора нахлуват, доколкото знам без основание", коментира Ахмед Мехмед, кмет на Община Руен.

Според хората почетният председател на партията е в сградата.

Снимки: Десислава Кулелиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 30.08.2024 г., 12:25 ч.
Спортни новини 30.08.2024 г., 12:25 ч.
Експлозии разтърсиха 3 украински области
Експлозии разтърсиха 3 украински области