НОВИНИ

Тимур Халилов за "сараите": Случва се грубо самоуправство

Той заяви, че не разполага с документи по отношение на собствеността на имотите, но посочи, че Доган ги обитава от 20 години

Борислава Алексова
от Борислава Алексова
08:37, 30.08.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Това, което се случва с имотите, обитавани от Ахмед Доган, е грубо самоуправство. Това заявиха представители на ДПС и симпатизанти на партията, които от снощи са пред резиденцията на почетния председател в столичния квартал "Бояна".

"Ние не получихме никаква информация какво се случва вътре и все още сме в недоумение кой е вътре, по какви причини, с какво е влязъл, какво прави вътре, дали е изнесъл нещо и всички хора, които са събрани в момента, са тук, за да защитят личното имущество на д-р Доган и да възпрепятстваме всякакви опити за посегателство върху неговото имущество", каза Тимур Халилов от ДПС.

Той заяви, че не разполага с документи по отношение на собствеността на имотите, но напомни, че Доган ги обитава от 20 години. Посочи, че председателят на партията не е бил предупреждаван да освободи имотите.

"В момента има самоуправство, една груба форма на самоуправство от лица, които ние все още не знаем кои са тези лица, кой ги е изпратил. По неофициална информация това са представители на охранителна фирма. Това е още нещо, което ние недоумяваме. Как може охранителна фирма да влезе, да изведе служители, които работят от 20 години в сградата и в момента ние да не можем да получим информация от легитимен орган какво се случва вътре", каза Халилов.

Той изрази готовността на хората пред резиденцията да останат там "до последно". По негови думи всички служители в имота са били изведени от него още вчера.

"Не знаем кой стои зад всичко това", заяви Халилов и добави, че не е говорил с почетния председател на ДПС и не са си казвали нищо по темата с имотите.

От ДПС поискаха разрешително от полицаите за влизане в къщата на Доган. От думите на председателя на ДПС Джевдет Чакъров пред симпатизантите стана ясно, че на СДВР е предоставен договор за наем действащ на Ахмед Доган с фирмата, която управлява имота.

Снимки: БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР се е отзовало на два сигнала за сигурността на Доган
МВР се е отзовало на два сигнала за сигурността на Доган
Разгромни победи на Бешикташ и Макаби Тел Авив подпечатаха билета им за Лига Европа
Разгромни победи на Бешикташ и Макаби Тел Авив подпечатаха билета им за Лига Европа