НОВИНИ

Сагата "сараи": Засилено полицейско присъствие в Росенец и "Бояна"

Сутринта в Росенец обстановката е спокойна, но пък и полицейското присъствие е по-засилено от вчера

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
07:12, 30.08.2024 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Часове наред активисти на ДПС останаха пред сараите в Бояна и резиденцията в парк Росенец в подкрепа на почетния председател на движението Ахмед Доган.

До напрежението се стигна след като бившият транспортен министър и доскорошен съдружник на Доган Данаил Папазов заяви, че е собственик на имотите и поиска почетният председател на ДПС да ги напусне.

Сутринта обстановката е спокойна, но пък и полицейското присъствие е по-засилено от вчера.

Часове по-късно пред жилищата в Бояна, в които от години живее Доган, започнаха да се събират активисти на ДПС, които заявиха, че се извършва самоуправство тъй като в имота са влезли хора, които не се знае какво могат да внесат и изнесат и че не това е начинът за освобождаване на имота. Поискаха и институциите да се намесят. В сараите влязоха и полицаи, но не дадоха информация какво точно се случва.

Активисти и народни представители се събраха и сутринта там, а прави впечатление полицейското присъствие . Разказват, че вчета непознати са влезли в дома на Доган в столичния квартал и са накарали персонала да напусне къщата. Активистите се притесняват за живота и здравето на почетния си председател.

Лоялни на Доган активисти на ДПС се събраха снощи и пред резиденция Росенец край Бургас, където в момента се намира почетният председател на движението. Поддръжници и симпатизанти на Доган дойдоха от Смолян, Кърджали, Варна, Ямбол и Сливен. Те заявиха, че се притесняват за живота и здравето на лидера си.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служебният премиер представя кандидатурите за еврокомисар
Служебният премиер представя кандидатурите за еврокомисар
Валежи и в последния ден от работната седмица
Валежи и в последния ден от работната седмица